calorieën-chocolade-paaseitje
Food & Drinks

Zoveel calorieën zit er in een heerlijk chocolade paaseitje

Stiekem zijn we echte ‘zoetekauwers’ op de redactie. Zo kunnen we nog steeds nagenieten van de zelfgemaakte bokkenpootjestaart. Dit Paasweekend mogen weer even los gaan op die verrukkelijke chocolade paaseitjes. Ze zijn amper te weerstaan, want als je er eentje in je mond hebt gepropt, wil je direct weer een tweede. Hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in deze kleine lekkernij?

Aantal calorieën in een chocolade paaseitje

In één klein melk chocolade paaseitje zit maar liefst 45 calorieën. Als je er drie zou eten, krijg je hetzelfde aantal calorieën binnen als bij een banaan. En we weten allemaal dat deze fruitsoort natuurlijk veel meer je buikje vult.

Uit onderzoek van Hema blijkt dat we er niet af van kunnen blijven. Nederlanders eten elk jaar gemiddeld 47 paaseitjes per persoon. We beginnen natuurlijk al met graaien in die pot met eitjes vóór die Paasdagen. En tijdens dit gezellige feest eten we er gemakkelijk ook nog een paar op.

chocolade-paaseitje

Veel bewegen om paaseitjes te verbranden

Wist je dat het eten van je chocolade je gelukkig maakt? In chocolade zit de stof fenylethylalanine. Deze stof maakt endorfine aan in je hersenen. En endorfine maakt je blij en geeft je dus een gelukkig gevoel. Toch zit daar wel een klein knelpuntje aan als je bedenkt hoeveel je moet bewegen om één paaseitje te verbranden. Hier komt ie: voor 1 zo’n eitje moet je 10 minuten wandelen, 8 minuten fietsen of 5 minuten hardlopen.

Schrik je ervan, maar wil je toch genieten van al dat lekkers? Volgens Linda.nl moet je dan gaan voor de pure variant. Deze bevat 40 calorieën. Dat scheelt dus 5 calorieën met het melkchocolade eitje. Achja, die paar dagen in het jaren zouden ook niet het verschil maken. En als ze goed verstopt worden, kun je sommige misschien niet eens vinden. Scheelt je ook weer wat calorieën.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!