Health

Geen zin in de sportschool? Zoveel calorieën verbrand je met traplopen

zoveel-calorieen-verbranden-met-traplopen
Foto: Freepik Foto: Freepik

Iedereen heeft wel eens die periode dat je de sportschool zo zat bent. Maar je wilt wel blijven sporten en niet afzwakken. Hoe doe je dat? Met traplopen. Het klinkt misschien wat suf, maar het werkt wel. Er zitten veel meer voordelen aan traplopen dan je denkt. Dus ben je op zoek naar meer beweging in je dagelijkse leven zonder sportschool, dan is dit de manier. Het kan op je werk of in je thuisomgeving. Geen excuses meer om sporten over te slaan. In dit artikel lees je hoe traplopen effect heeft.

Heeft traplopen echt zin?

Traplopen heeft dus meer effect dan je denkt. Het duurt dan ook niet lang, dus binnen mum van tijd heeft traplopen al een positief effect op jouw calorieverbranding. Om precies te zijn werkt het al binnen 2 minuten. Naast dat het calorieën verbrand, helpt het ook om diabetes type 2 te voorkomen wanneer je vaker de trap neemt. Als je per week bij elkaar opgeteld 150 minuten traploopt zit je goed. Met naar de trein gaan, op werk de trap nemen i.p.v. de lift en thuis een paar keer heen en weer te lopen, moet dit lukken.

Om antwoord te geven op de vraag: hoeveel calorieën verbrand je met traplopen? Is het antwoord: ongeveer 260 calorieën met een half uur traplopen. Dit verschilt wel erg per persoon, qua hoe veel je weegt, maar je verbrand behoorlijk veel. Deze hoeveelheid staat namelijk ongeveer gelijk aan een vette snack, zoals twee losse kroketten. Probeer dus vaker de trap te nemen, aangezien het een makkelijke en effectieve manier is om ongemerkt je energieverbruik te verhogen.

zoveel-calorieen-verbranden-met-traplopen-

Zeg ja tegen traplopen

Om trap te lopen hoef je geen lid te worden van een sportschool en dat maakt dit dus een gratis activiteit. Wat weer fijn is voor de centjes. Daarnaast is traplopen zelfs effectiever dan joggen. Met een half uur hardlopen heb je al dubbel zoveel calorieën verbrand dan dat je 1 uur zou joggen.

Je conditie zal dan ook snel toenemen, aangezien je eigenlijk gewoon aan het joggen bent. Hou er natuurlijk rekening mee dat het goed is om ook te blijven sporten naast traplopen. Maar het is wel een fijn en makkelijk alternatief.