Food & Drinks

Cannabisbrood van Le Pain Quotidien: Proef de smaaksensatie

cannabisbrood-le-pain-quotidien
Cannabisbrood bij Le Pain Quotidien (Foto: Womanly.nl)

Bij de naam cannabisbrood denk je misschien niet meteen aan een broodje dat je de zondagmorgen gezellig aan het familieontbijt gaat aansnijden. Toch klinkt de naam heftiger dan het goedje is. Sterker nog, het blijkt zelfs mega gezond te zijn. Hennep is een veelzijdig materiaal dat geen afval met zich meebrengt, omdat elke onderdeel wel ergens een toepassing vindt. De Cannabis Sativa L.plant biedt veel voordelen voor onze landbouw. En wat natuurlijk net zo belangrijk is: het bammetje smaakt ook nog eens goed.

Cannabisbrood is het meest ecologische brood van Le Pain Quotidien

Op de redactie zijn we gek op vers brood tijdens de lunch. Eerder bakten we al een soda bread in 45 minuten die verrassend goed uit de oven kwam. Toch hebben we niet elke dag tijd voor allerlei bakkunsten. Dan is brood bij de bakker stiekem toch wel allerlekkerst. Het cannabisbrood is de nieuwste innovatie van bakkerij Le Pain Quotidien.

Of zoals CEO Annick van Overstraeten zegt: ”ons meest ecologische brood tot nu toe, ontwikkeld door onze oprichter Alain Coumont in samenwerking met de Canbe Farm in Waals-Brabant”. De Belgische keten verkoopt het cannabisbrood nu in alle bakkerijen en restaurants in België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Waar bestaat het cannabisbrood uit?

Het brood bestaat uit een mix van gepelde en ongepelde cannabiszaden, bloem van gemalen cannabiszaad, de traditionele Le Pain Quotidien zuurdesem en biologisch bloem. Zoals je misschien weet zijn hennepzaden mega gezond en ook nog eens lekker. Dat is natuurlijk heel fijn, maar de teelt van Cannabis Sativa L. heeft ook ontzettend veel voordelen voor de planeet en de mens.

Hennep is een plant die de bodem gezond maakt en geen extra water nodig heeft omdat de wortels tot meer dan een meter diep naar water kunnen zoeken. Daarnaast is een het een natuurlijk materiaal zonder afval, omdat de volledige plant kan worden gebruikt in verschillende toepassingen, van textiel en papier tot isolatiemateriaal.

brood-bakker-cannabis-le pain quotidien

Womanly test het cannabisbrood

Cannabis heeft een slechte naam door de marihuana, maar daar heeft dit brood niets mee te maken volgens CEO Annick van Overstraeten. Elk lot wordt goedgekeurd op een THC-gehalte van minder dan 3mg/kg (de marihuana variant bevat makkelijk 150 gram/kg of 150.000 mg/kg THC) en is traceerbaar met een individueel lotnummer.

Ik was even in twijfel toen mijn zoontje van 2 met een hongerige blik naar het broodje keek, maar eigenlijk is dat dus nergens voor nodig. Ook de kleinste koters kunnen ervan genieten met een beetje pindakaas of jam. Wil je toch iets gezonder op het bammetje smeren? Lees dan 6x de beste keuzes voor op je boterham.

Verrassend lekker brood

We moesten even wennen aan de smaak van het brood omdat het wat stugger en kruimeliger is dan ander brood. Toch was het verrassend lekker. Vooral de pitjes maken het lekker. Zorg er wel voor dat je het brood goed vers houdt, het bijvoorbeeld niet in de koelkast te zetten en op de snijtechniek te letten. Het cannabisbrood is te koop in alle bakkerijen van Le Pain Quotidien Nederland voor 6,75 euro. In de restaurants kun je tartines bestellen met aangepaste topping voor een heerlijke smaakbeleving.

le pain quotidien-cannabisbrood

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!