caroline-tensen-boek-overgang
Life & Health

Caroline Tensen schrijft openhartig boek over de overgang

Televisie-presentatrice Caroline Tensen brengt op 23 mei 2023 een boek uit met alles wat je wilt weten over de perikelen van de overgang. Geschreven vanuit haar ervaring met heftige overgangsklachten, wil Caroline met het nieuwe boek het taboe rondom de overgang doorbreken. Het boek ‘Het verboden woord’ bevat adviezen van experts, ervaringsverhalen en handige weetjes over de overgang. 

Caroline Tensen in de overgang

De overgang, ook wel periode rondom de laatste menstruatie en de menopauze, zorgt bij veel vrouwen voor vervelende mentale en fysieke bijwerkingen. Door hormoonschommelingen, en voornamelijk de afname van het oestrogeen hormoon, kunnen vrouwen last krijgen van een grote diversiteit aan klachten. Zo krijgen veel vrouwen last van opvliegers en zweetaanvallen. Ook kunnen ze last hebben van somberheid en een verlaagd libido.

Ook de 59-jarige Caroline Tensen had heftige overgangsklachten. ‘Het was de hel’, zei ze in een interview met RTL nieuws, ‘Als je er middenin zit, denk je dat je nooit meer de oude wordt. Dat is heel angstaanjagend.’ In 2021 maakte Caroline een documentaire over haar verschrikkelijke ervaring met de overgang, met dezelfde titel als het boek. In de documentaire vertelt ze openhartig over haar ‘helse ervaring’ met de klachten. Uiteindelijk ontving Caroline hormoontherapie, die haar er gelukkig weer bovenop hielp.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caroline Tensen (@carolinetensen)

SHOP NU VOOR 22,99

Het verboden woord

Met haar nieuwe boek ‘Het verboden woord’ en de gelijknamige documentaire wil Caroline het taboe op de overgang doorbreken. De symptomen van de overgang zijn zó verschillend en omvangrijk, dat vrouwen vaak niet eens weten dat ze in de overgang zitten. Caroline schreef het boek samen met journaliste Eva Munnik om vrouwen met overgangsklachten een hart onder de riem te steken.

In het boek praat Caroline met experts, vertelt ze over haar eigen ervaringen  en komen ook vrienden en familie van Caroline aan het woord. Zo creëert ze een openhartig naslagwerk waarin alles staat wat vrouwen van de overgang moeten weten. Met het uitgeven van dit boek hoopt Caroline dan ook dat vrouwen in de overgang zich minder eenzaam voelen. En vooral: ze te beloven dat het allemaal weer goed komt. ‘Het verboden woord’ is vanaf 23 mei op Bol.com verkrijgbaar in hard cover en als e-book.

caroline-tensen-het-verboden-woord SHOP NU VOOR 22,99

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!