carsmash-autos-meppen-teamuitje
Media & Entertainment

CarSmash: legaal auto’s in elkaar meppen als teamuitje

Boodschappen die duurder worden, energieprijzen die de pan uit rijzen: allemaal redenen om flink geprikkeld te zijn. Toch ga je niet zomaar even een potje schreeuwen of om je heen rammen. Een ontspannen uitje als geitenyoga of zeemeermin zwemmen klinkt dan misschien als dé oplossing om weer relaxt te worden. Toch zitten wij vrouwen stiekem ook met gierende energie die we even kwijt moeten. Wat is er dan fijner als legaal auto’s total loss slaan? Uhm, juist niks eigenlijk!

Rammen op auto’s bij CarSmash in Liede

Bij Fullscreen Media bestaat het team voornamelijk uit mannen die niet konden wachten om een auto compleet naar de mallemoer te slopen. Toch zijn de 3 vrouwen bij Womanly ook niet van kippenstront gemaakt. Wij hebben ook aardig wat frustratie in ons lijf wat eruit moet. Een gemengd teamuitje bij CarSmash is natuurlijk meer dan leuk. Echter is het ook heerlijk om al je vriendinnen op te trommelen met een vrijgezellenfeest of gewoon zomaar. Kun je lekker met wat girlpower al die auto’s bont en blauw gaan slaan.

Op een vrijdag met veel wind vertrokken wij naar het grimmige, afgelegen autokerkhof in Liede. Deze bevindt zich in Vijfhuizen, onder de rook van Haarlem. Was je van plan om met het OV te komen? Goed idee als je wilt trainen voor de marathon, want verder dan station Spaarnwoude ga je niet komen. Deze autosloperij plek ligt in de middle of nowhere en is alleen met de auto te bereiken. Geen auto’s in jullie bezit? No problemo, via carsmash.nl kun je ook vragen of zij het vervoer regelen.

carsmash-legaal-autos-meppen-vriendinnen

Frustraties uiten op afgeschreven auto’s

Toen we binnenkwamen werden we welkom geheten door Merlijn, de oprichter, en zijn team. Veiligheid gaat natuurlijk boven alles, daarom mochten we een charmant ’tuinpak’ aantrekken. De meerderheid ging gekleed in een oranje one-size jumpsuit en kon zo op auditie voor Orange Is the New Black. Maar voor audities kwamen we natuurlijk niet. Nee, we kwamen om eens flink te rammen. Nog even een veiligheidsbril op en een handschoenen aan, en het feest kon beginnen.

”Alles, maar echt alles mag kapot, of naja alleen de motor niet”, waren de woorden van Merlijn. ”Dus ook het stuur”?, zei een haast kwijlende collega van enthousiasme. ”ja, die ook. Maar dat is maar 1 keer eerder gebeurd hoor”. Nou dat moet je onze strevende Fullscreen Media collega’s natuurlijk geen tweede keer zeggen. Je snapt nu wel; dat stuur, die MOEST en zou eraf gaan. Allereerst mochten we aan Merlijn laten zien wat we in huis hadden en konden we om de beurt een ruitje slopen. Zo, dat voelt lekker en proefde zeker naar meer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CarSmash (@carsmashamsterdam)

CarSmash gebruikt voor therapie sessies

Uiteraard zitten er ook wat regels aan het ‘Carsmashen’. Zo moet je altijd genoeg afstand van elkaar houden, van je af slaan in plaats van omhoog en mag je niet op andere de auto’s om je heen rammen. Voor de rest is ‘uitleven’ het belangrijkste woord van de komende 1.5 uur. Na de kapotte ruitjes begon iedereen vol overgave op de motorkap en ging de deuren er ook uit. En wat denk je?, ook het stuur kregen werd eruit geramd. ”Kom op jongens, ik wil geen herkenbare auto er meer in zien”, moedigde Merlijn ons aan.

Tegenover ons stonden afgematte auto’s die als voorbeeldmateriaal dienden. ‘Maar die zijn toen afgebrand’, vroegen we een beetje verschrikt aan het begin aan Merlijn? ‘Nee joh, dat mag helemaal  niet, die zijn ook gewoon gesloopt met deze honkbalknuppels, ijzers en sloophamers’. Er was nog wat werk aan de winkel. Terwijl teksten als : ‘Fuck that shit, cause I ain’t the one’ uit de speakers galmden, gingen we flink tekeer met alle attributen.

Merlijn maakt het nog een tikkeltje grimmiger door de spuitbussen erbij te pakken. ”Hiermee mogen jullie je concurrenten of dingen die je haat op de auto mee vol kliederen”. ‘Uiteraard zijn we allemaal liefdevol, maar die schuld bij ome DUO zien we niet altijd heel zonnig tegemoet. Gevalletje eigen schuld, dikke bult, maar wel heerlijk om op te rammen. Alle frustraties kwam er bij iedereen uit en jawel, zelfs onze auto leek nu bijna op het (niet)afgebrande voorbeeldmodel.

Plotseling kwam ‘Let it go’ van Frozen uit de speakers. Was het dan allemaal een sprookje en waren die deuren op de grond en glasscherven overal dan toch niet de bedoeling? Jawel hoor, de trotse Merlijn keek samen met ons naar het fantastische eindresultaat: een gesloopt onherkenbaar wrak die met geen mogelijkheid meer te redden valt. We zagen een brede grijns op zijn gezicht. Missie voltooid!

carSmash-liede-auto-stuur

4 handen op 1 buik

Merlijn is al een ruime tijd begonnen met dit geweldige concept. Toch vertelde hij dat het in de corona jaren nog nooit zo druk was geweest. Veel mensen kwamen hun frustraties even goed van zich afslaan. Na een praatje met zijn vrouwelijke collega kwam ik erachter dat veel vrouwen CarSmash gebruiken als therapie. Als ze iets ergs hebben meegemaakt, willen ze er geen man bij en al hun woede even van zich afslaan.

Misschien heb je CarSmash ook weleens voorbij zien komen in een eerder seizoen bij 4 handen op 1 buik? Samen met cabaretière Soundos ramt de mom er flink op los. Merlijn is trouwens niet alleen eigenaar van CarSmash maar heeft een compleet eigen evenementenbureau. Zo kun je via dit bureau ook blokarten, karaoke en regelt hij accommodaties en luxe limousine vervoer voor vrijgezellen uitjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NPO 3 (@npo_3)

CarSmash boeken als uitje met werk of vriendinnen

Bij CarSmah kun je zelf bepalen tegen welke prijs je auto’s kapot komt slaan. Ze maken daarbij een onderscheid tussen groepen en individuen. Vanaf 8 deelnemers kun je als groep meedoen. De prijs is dan 26 euro per persoon + 150 euro per auto. Als individu zijn er open inschrijvingen. Deze vinden plaatst op de eerst en derde zaterdag van de maand om 11.00 uur. Samen met andere ‘individuen’ vorm je dan een groep. De kosten hiervoor zijn 49 euro per persoon.

De CarSmash prijzen zijn inclusief een auto in afgeschreven, maar best goede staat, sloop gerei, ervaren instructeur en beschermende veiligheidskleding. Na het slopen honger en dorst gekregen? Je kunt ook snack, lunch, bbq of drankjes bijboeken. Spannender maak je het met een bikini/boy voor 199 euro die samen met jou op de auto’s gaat slapen.  Ook kun je de activiteit nog comfortabeler maken door luxe vervoer te kiezen die je ophaalt bij een locatie naar keuze in de buurt van Amsterdam.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!