Food & Drinks

Paniek in champagne land: Moët Hennessy bijna door voorraad heen

hampagne-moet-hennessy-voorraad-op
Foto: Instagram Moët Hennessy

Na de corona periode hebben onze keeltjes niet droog gestaan. Sterker nog: ze werden flink gevuld met flesjes wijn en bubbels. Overal kon weer gefeest en gebubbeld worden en dat moesten we uiteraard goed vieren. De vraag naar champagne is daarmee flink gestegen. Dit heeft er helaas voor gezorgd dat dat jouw favoriete champie niet meer overal zo makkelijk verkrijgbaar is. Het bedrijf achter champagnemerken als Moët & Chandon, Dom Pérignon, Ruinart en Veuve Clicquot zegt door de voorraden heen te raken.

De voorraden van Moët Hennessy raken op

Topman Philippe Schaus van Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) verklapte in een interview bij Bloomberg TV dat ze bijna geen voorraden meer hebben. Hij vergelijkt deze drink periode met de ‘roaring twenties’: het tijdperk na de Eerste Wereldoorlog waarin flink gefeest en gedronken werd. Uiteraard is Fransman niet teleurgesteld om deze hele happening. 2022 was namelijk een geweldig jaar voor de champagne.

Helaas heeft het dus wel een nadeel voor het Franse bedrijf. De voorraad wordt pas weer na de jaarwisseling aangevuld met de oogst van 2020. Dan zit er niks anders op dan dit jaar je flesje te ploppen met een Jip en Janneke champie. Scheelt je meteen een flinke kater de volgende dag. Of kies je er toch voor om pas 1 januari te beginnen met geen alcohol te drinken? Dat snappen wij ook maar al te goed. Je moet natuurlijk wel knallend het jaar uit gaan.

Oprichter Bernard Arnault: een na rijkste man op aarde

Moët Hennessy is onderdeel van Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH). De Franse oprichter Bernard Arnault hiervan is de op een na rijkste man op aarde volgens de Quote. Dat is ook niet zo gek als je weet wat je neer moet tellen voor een gemiddelde fles Moet & Chandon van 750 ml.

Daar betaal je een ongeveer een bedrag van rond 60 euro voor. Maar we moeten eerlijk bekennen: de smaak is heerlijk en de fles staat na het opzuipen prachtig in een vitrinekastje. En dat is ook wat waard! Voor degene die helemaal blut zijn: je kunt altijd nog kiezen uit de 6 best betaalbare wijnen van de Lidl. Wellicht hebben ze ook nog een champagne in deze prijs variant voor je klaar staan.

champgne-Moët Hennessy

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!