Food & Drinks

Dag van de cheeseburger: hier moet je zijn voor de allerbeste hamburgers

cheeseburgers-beste-adressen-hamburgers
Foto: Freepik

18 maart is de Dag van de Cheeseburger. En wie houdt er niet van een lekkere cheeseburger. Het is natuurlijk een typisch Amerikaans gerecht, wat in 1934 voor het eerst werd gemaakt. Er is tegenwoordig geen fastfood restaurant die het niet op de kaart heeft staan. Maar ook in heel veel ‘gewone’ restaurants staat de burger op de kaart. Burgers zijn natuurlijk altijd lekker, wij zochten daarom uit waar je de beste (vega)hamburger kunt eten.

Hamburgers in Nijmegen, Eindhoven, Tilburg en Arnhem

Het blad Foodies deed de test dit jaar en kwam uit op 8 plekken waar je de beste hamburgers kunt eten. Bij Wally in Nijmegen maken ze hun eigen briochebroodjes in de bakkerij naast het burgerrestaurant. Ze hebben een keus aan burgers, ook vega en hun eigen Wallyburger met een geheime saus. Die schijnt werkelijk super te zijn. En dan heb je in Eindhoven De Burger. Hun truffelburger is een ware hit en er staat vaak een rij, dus even wachten voor een plek. Maar het is zeker de moeite waard.

Woon je in de buurt van Tilburg? Dan zit je goed bij Pig & Rye. Hier moet je echt wel even voor reserveren wil je een plekje hebben, helaas alleen tijdens lunchtijd. Voor diegenen die dus niet in de buurt wonen wordt het een weekendtripje. En dan hebben we in Arnhem Iveau, dat klinkt als een luxe zaak. Zij hebben hun beste hamburger de Ereburger genoemd. Maar er is zoveel keus dat je ook makkelijk andere burgers kunt kiezen. En de vegaburger is ook niet versmaden volgens Foodies.

cheeseburger-hamburger

Hamburgers in Groningen en Utrecht

Helemaal in het noorden in Groningen zit Wereldburgers. Die naam geeft alvast aan wat je er kunt verwachten. Hamburgers met smaken van overal. De burgers zijn allemaal goed gevuld. De Maxima is er een topper, daarbij worden Argentijnse kruiden gebruikt die het speciaal maken. In het midden van het land in Utrecht vind je meneer Smakers. Daar zijn de hamburgers groot en je kunt er zelfs heen als je vegan eet.  Al kun je er natuurlijk heel goed ‘normale’ burgers eten. En ook fijn: er zijn meerdere zaken van meneer Smakers in Utrecht.

beste-adressen- voor-hamburgers

Hamburgers in Rotterdam en Amsterdam

En dan de laatste 2 in de grootste steden. In Rotterdam kwam Hamburg als 1 op de lijst. Tja dat kan  ook niet anders met zo’n naam. Gewoon goede ingrediënten die de juiste hamburger maken. Je kunt er natuurlijk ook afhalen maar als je dan toch in Rotterdam bent maak je er een lekkere avond van. In Amsterdam moet je zijn bij de foodtruck achter de Oedipus Brouwerij want daar zit The Beef Chief. Het zit in Amsterdam Noord dus nog niet door iedereen zo bekend. Maar voor een echte goede burger is dit dus het adres!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!