Food & Drinks

5 chips varianten die veel gezonder zijn dan je favoriete snacks

https://womanly.nl/?p=17349&preview=true
Afbeelding: Unsplash

Chips is een heerlijke snack waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Helaas zijn ze niet goed voor ons lichaam, zelfs als je kiest voor de ‘gezondere’ groentechips. Om toch te kunnen snacken zonder dat we onszelf meteen een maatje meer geven, tipt Womanly je deze 5 gezonde varianten op je favoriete chips.

1. Crunchy boerenkool

Hoewel groentechips door hun bereidingswijze een stuk ongezonder zijn dan we denken, zijn snacks gemaakt van boerenkool juist wel heel gezond. Om deze chips te maken, gebruik je namelijk alleen maar boerenkool, een beetje olijfolie en eventueel wat kruiden.

Het enige wat je hoeft te doen, is de bladeren boerenkool vermengen met de olijfolie en kruiden en deze vervolgens een tijdje op lage temperatuur in de oven bakken. Bekijk het hele recept voor boerenkoolchips.

2. Wortelplakjes met hummus

Oke, zo lekker vet en zout als normale chips zijn wortels niet. Maar als je ze in dunne plakjes snijdt en ze lichtjes kruid, dan geven ze wel en knapperige en smakelijke bite.

Om de wortelplakjes nog smakelijker te maken, kun je ze het beste dippen in zelfgemaakte hummus. Deze hummus van kikkererwten, olijfolie en citroen is niet alleen heerlijk, maar ook erg gezond.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hummus Chick (@hummuschick)

3. Popcorn

Wil je toch echt graag iets zouts en vets te snacken hebben, kies dan voor popcorn in plaats van chips. Popcorn bevat namelijk een stuk minder zout, vet en caloriëen dan je favoriete chippies. Ter vergelijking: een bakje popcorn bevat gemiddeld zo’n 1,6 gram vet, waar een even groot bakje chips 16,4 gram vet bevat.

Voor de meest gezonde variant maak je de popcorn het beste zelf. Dit doe je door maïskorrels met een beetje boter of olijfolie en wat zout naar smaak in een pan te doen. Let erop dat je de deksel goed op de pan houdt, want de popcorn kan grote sprongen maken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Popcorn Factory (@popcornfactory)

4. Ongezouten noten

Ongezouten noten zijn super gezond en super smakelijk. Hoewel het verleidelijk is om hier ook de variant met een lekker gekruid smaakje te kiezen, is het een stuk gezonder om te gaan voor de naturel versie.

Vooral amandelen, walnoten en cashewnoten zijn super gezonde vitaminebommen. Elke dag een handje ongebrande noten verlaagt zelfs het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Voedingscentrum (@voedingscentrum)

5. Linzen chips

Om onze grijpgrage snackhandjes toch van een chippie te voorzien, bestaan er gelukkig tegenwoordig veel gezonde alternatieven op de markt. De linzenchips van Albert Heijn bevatten bijvoorbeeld meer vezels en minder zout en vet dan normale chips.

Super gezond zijn ze niet, maar je kunt er wel zonder al te veel schuldgevoel lekker een avondje van snacken. Eet smakelijk!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leroy van de Ree (@voedingsweetjes)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!