witte-chocolade-cheesecake-maltesers-baileys
Foto: bakeplaysmile.com
Food & Drinks

Deze witte chocolade cheesecake met Baileys en Maltesers is verrukkelijk

Je kunt ons altijd wel wakker maken voor een heerlijk stukje taart. Het makkelijkst is natuurlijk om gebak rechtstreeks uit de supermarkt te halen, maar veel lekkerder is het om zelf te maken. Vooral fijn als de bereiding niet veel tijd in beslag neemt zoals bij deze verrukkelijke witte chocolade cheesecake met Baileys en Maltesers. Zo kun je er des te eerder van smullen. 

Witte chocolade cheesecake met Baileys en Maltesers

Wie is er nou niet gek op cheesecake? Wij snoepen er regelmatig van en kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Als je Baileys, Maltesers en witte chocolade met elkaar combineert, krijg je een heerlijke smaakexplosie. Misschien wordt dit wel dé taart die je maakt voor jouw gasten tijdens de kerstdagen. Wij zijn de site bakeplaysmile eeuwig dankbaar voor dit recept. En uiteraard ook het platform Kookfans die alles in het Nederlands heeft vertaald.

Een fijne bijkomstigheid is dat deze cheesecake voor 16 personen snel en gemakkelijk te maken is. Het neemt namelijk maar 30 minuten bereidingstijd in beslag. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en een goede keukenmachine. Heb je de rode keukenmachine van Action al gespot die 10x goedkoper dan de bekende variant? Hiermee maak je hem razendsnel.

cheesecake-baileys-maltesers
Foto: bakeplaysmile.com

Wat heb je nodig om deze lekkernij te maken?

Voor deze cheesecake heb je onderstaande ingrediënten nodig:

  • 200 gram witte chocolade
  • 3 eetlepels gelatine
  • 250 gram chocoladekoekjes (verkruimeld)
  • 80 gram gesmolten boter
  • 500 gram roomkaas
  • 115 gram kristalsuiker
  • 150 milliliter Baileys
  • 300 milliliter slagroom
  • 400 gram Maltesers

Hoe maak je deze heerlijke cheesecake?

Allereerst smelt je de witte chocolade au bain-marie en laat je hem goed afkoelen. Vervolgens doe je de gelatine in een kommetje en voeg je 60 mililiter water toe. Daarna roer je alles door en laat je het 2 minuten staan. Zet nu het kommetje in een grotere kom waar je heet water in hebt gezet. Zorg er wel voor dat het hete water niet in het kommetje gelatine komt. Laat dan het kleine kommetje in het water staan, zodat de gelatine helemaal kan oplossen.

Daarna bekleed je een taartvorm van ongeveer 20-30 centimeter en vet je de zijkant van het bakpapier in. Vervolgens doe je de verkruimelde chocoladekoekjes en de boter in een kom en roer je het goed door. Verdeel dan het koekjesmengsel gelijkmatig in de taartvorm en druk dit goed aan.

cheesecake-witte-chocolade-baileys
Foto: bakeplaysmile.com

Baileys mengel maken.

Voeg nu de roomkaas, kristalsuiker en Baileys in een kom en mix dit met een handmixer of keukenmachine tot een egaal geheel. Dan voeg je de gelatine toe en roer je opnieuw. Daarna klop je je de slagroom op tot hij stijf is en pieken heeft. Doe nu de slagroom en witte chocolade bij het Baileys mengels en roe tot alles goed is gemengd. Als laatst roer je 150 gram Maltesers door het mengsel.

Deze mix doe je in de taartvorm en de rest van de Maltesers verdeel je als versiering over de bovenkant van de cheesecake. De taart zet je minstens 6 uur lang in de koelkast.  Snijd hem daarna in plakjes als je klaar bent om hem te serveren. Omdat de taart gelatine bevat, kan hij max 2 uur buiten de koelkast worden bewaard zonder zijn textuur te verliezen. Je kunt deze heerlijke cheesecake 3 dagen lang in de koelkast bewaren. Maar wij durven te wedden dat hij al veel sneller op is.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!