Food & Drinks

Chocolade helpt beter tegen kriebelhoest dan een vies hoestdrankje

chocolade-helpt-tegen-hoest

Kriebelhoest is wel een van de vervelendste dingen die je kunt hebben. Wat je ook doet: het lijkt maar niet te stoppen. Water drinken of je keel schrapen, niets lijkt te werken, Natuurlijk heb je de nodige drankjes tegen hoesten maar welke zouden dan helpen. We lazen dat chocolade ook zou kunnen helpen. Tijdens deze hooikoorts periode zou dat misschien een fijne oplossing kunnen zijn. Dus gingen we op zoek of dit echt waar is.

Waarom zou chocolade helpen tegen hoesten?

The University of Hull heeft een hoestkliniek waar men onderzoek deed naar wat helpt tegen hoesten. In chocolade zit theobromine. En deze stof vermindert de symptomen van zowel acute als chronische hoest. 300 personen kregen 2 weken lang een dosis in de vorm van een capsule met 1000 milligram theobromine. In 100 gram ongezoete pure chocolade zit 1500 milligram. Een ons melkchocolade bevat zo’n 200 milligram. Wat bleek: meer dan de helft van de proefpersonen voelde verlichting van de symptomen.

Eerder onderzoek van de Natiomal Heart and Long Institute uit Amerika toonde ook al aan dat theobromine zenuwen blokkeert waardoor het hoestreflex zou stoppen. Het zou dus beter werken dan codeïne wat vaak gebruikt wordt in hoestdrankjes. Elke dag een reep chocolade eten zou dus werken. Maar dat heeft natuurlijk als neveneffect dat je veel suiker binnen krijgt wat weer niet zo goed is voor je gewicht en je gezondheid.

helpt-chocola-tegen-hoesten

Is chocolade dan de oplossing?

Verder onderzoek gaf aan dat het waarschijnlijk toch niet zo makkelijk is. Bovendien bleek de professor van de University of Hull een hoestdrankje met choco te promoten wat misschien ook meewerkte in het onderzoek. Maar al met al hebben verschillende mensen het geprobeerd en lijken er toch wel  baat bij te hebben.

Dat geldt dus niet voor alle choco. Warme chocomel drinken werkt niet echt. Alleen de echte pure chocolade van 70%, 80% en 90% helpt. Chocola is natuurlijk lekker, dus baat het niet dan schaadt een stukje per dag ook niet. Wij gaan het zeker testen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!