Food & Drinks

Chocolate Strawberry Bites: deze TikTok-trend kan je niet weerstaan

chocolate-strawberry-bites-tiktok

Op TikTok worden veel filmpjes getoond over eten. De meest gekke dingen komen voorbij en zijn voor je het weet een trend geworden. Ook als je geen TikTok gebruikt kun je ze op een gegeven moment wel ergens vinden op andere Socials. Vaak zijn het bepaald geen fantastische dingen. Maar af en toe zie je iets waarvan je denkt: dit ziet er zo lekker en makkelijk te maken uit. En dat zijn deze heerlijk bites zeker.

Wat zijn Chocolate Strawberry Bites?

Dit zijn eigenlijk een soort ijskoude bonbonachtige chocolade happen die gevuld zijn met aardbeien en Griekse yoghurt. Je hebt dus maar 3 ingrediënten nodig. Op de filmpjes worden ze redelijk groot gemaakt, dus dan zijn het wel behoorlijke heftige happen. Je kunt ze dus prima in bonbon formaat maken, dan heb je er ook gelijk lekker veel. Want ze zijn ontzettend lekker.

Gebruik dus wel Griekse yoghurt zodat het lekker stevig is. Je kunt natuurlijk ook prima frambozen, blauwe bessen of een mix van rood fruit gebruiken om erdoor te doen. En de chocolade moet wel puur zijn. Liefst zo puur mogelijk. Je kunt dit au-bain-marie smelten (in een kom boven op een pan warm water) of in de magnetron natuurlijk.

chocolate-strawberry-bites-maken-tiktok

Zo maak je de Chocolate Strawberry Bites

Snijd een halve bak aardbeien in stukjes. Schep ze door 150 gram Griekse yoghurt. Schep hoopjes op een bord in de grootte die je wilt. En zet 2 uur in de vriezer. Smelt de chocolade net voordat je ze weer uit de vriezer haalt. Dip de yoghurt stukken door de chocolade en zet nog even terug in de vriezer.

Je kunt ze eventueel nog besprenkelen voordat je ze terug in de vriezer zet met zeezout of sprinkels. Snijd ze daarna door voor het fantastisch verrassende effect om de binnenkant te zien. Als je er over kunt houden, bewaar ze dan in de vriezer.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!