Health

Waarom een citroen naast je bed leggen een goed idee is

citroen-bed-voordelen
Foto: Womanly

Wellicht zal het je niets verbazen, maar citroenen kun je voor ontzettend veel dingen gebruiken. Zo heeft het heel wat gezondheidsvoordelen als je elke dag een glas lauw water met citroen drinkt en is het ook nog eens een prima schoonmaakmiddel. Waar we nog niet aan gedacht hadden is om deze vrucht naast ons bed te leggen: verschillende sites schrijven over dit bijzondere fenomeen. Moeten we nu ook massaal naast een citroen gaan slapen? Womanly zocht het uit. 

Slapen met een citroen naast je bed

Over het algemeen gaan wij op de redactie wel goed op lifehacks, en dan vooral in combinatie met food. We kwamen er bijvoorbeeld achter dat het helemaal niet verkeerd is om een sinaasappel te eten onder de douche en dat we het dekseltje op het bakje champignons al jaren verkeerd gebruiken. Nu stuitten we op een lifehack via Libelle.nl die in het rijtje ‘grootmoeders tips’ past.

Het gele vitaminebommetje blijkt namelijk niet alleen een verfrissing te zijn voor je drankje of goed te werken op je spijsvertering, maar het is ook een topper voor de lucht in je slaapkamer. Opengesneden citroenschijfjes naast je bed blijken namelijk chemicaliën en bacteriën te absorberen en af te breken. Wanneer jij je schoonheidsslaapje aan het doen bent, wordt je slaapkamer vanzelf gereinigd. Dat is mooi! Daarnaast zuiveren de stoffen in de vrucht ook je longen en geven ze een rustgevende geur af. Zeker het proberen waard dus!

citroen-slapen-gezondheidsvoordelen

Citroenen zijn goed tegen de verkoudheid

Ben je snotverkouden? Dan kan je natuurlijk zo’n vies hoestdrankje naar binnen werken, maar er bestaan veel fijnere manieren. Wist je bijvoorbeeld dat chocolade beter tegen kriebelhoest werkt dan zo’n smerig hoestdrankje? Uiteraard willen we niet tonnetje-rond worden, dus moeten we hier ook nog een alternatief voor hebben.

Leg een citroen op je nachtkastje en de ‘ontsteking voorkomende’ eigenschap zorgt ervoor dat griep, keelpijn of verkoudheid zoveel mogelijk wordt beperkt. Ga je puur voor het rustgevende gevoel en ben je toe aan een goede nachtrust? Dan is een teentje knoflook onder je bed leggen ook niet verkeerd. In knoflooktenen zitten zwavelhoudende stoffen die rustgevend zijn. Één tot twee teentjes van deze smaakmaker met schil en al onder je kussen leggen is al voldoende.

citroen-verkoudheid-voordelen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!