coca-cola-light-zero-verschil
Food & Drinks

Dit is het échte verschil tussen Coca Cola Light en Zero

De één moet er niet aan denken, voor de ander is het het favoriete drankje: de strijd tussen Cola Light en Cola Zero is sinds de komst van de tweede variant volop aan de gang. Volgens Coca Cola zelf lijkt de Zero variant nog meer op de originele Cola dan de Light variant. Maar is er wel echt een verschil, of zijn de twee varianten een slimme marketingtruc?

Coca Cola Light of Zero

Leuk idee voor als je je verveelt: koop de originele, light en zero versie van Cola en organiseer een proeverij. Zorg ervoor dat de personen die gaan proeven van tevoren niet weten welke versie ze voorgeschoteld krijgen. Wedden dat veel proefkonijnen het verschil tussen de drie niet merken?

Hoewel het verschil in smaak niet groot is, blijken er toch wel degelijk een verschil in ingrediënten te zijn, zo schrijft Radar. In zowel de Cola Light- als Zero versie is de suiker vervangen door de zoetstof aspartaam. Dit geeft de kenmerkende zoetheid aan het drankje, maar dan zonder de calorieën. Bij de Light versie is daar nog een E nummer aan toegevoegd, namelijk E333. Dit is een calciumzout van citroenzuur, wat het drankje iets zuurder maakt dan het origineel.

cola-light-zero-smaak-verschil-zero

Coca Cola als medicijn en schoonmaakmiddel

Voor de meeste mensen blijft de originele Cola de meest populaire keuze. Wist je dat Cola al in 1886 is bedacht en oorspronkelijk werd verkocht als medicinaal drankje tegen allerlei kwalen? De apotheker die het drankje bedacht maakte aanvankelijk een mengsel van coca noten, suiker, alcohol en cocaine bladeren. Dit drankje zou goed zijn voor hoofdpijn en tegen ‘hysterie’.

Tegenwoordig zijn de alcohol en cocaïne vervangen door andere ingrediënten, al is het exacte recept van Cola nog steeds een goed bewaard geheim. Wel blijkt het drankje door zijn unieke ingrediënten niet alleen geschikt te zijn als dorstlesser, maar ook als verlichting van maagpijn en zelfs als schoonmaakmiddel voor je wc. Wat je er ook mee doet, Cola is al 137 jaar ongekend populair.

cola-light-zero-verschil-geschiedenis

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!