Coca-Cola-McDonald's-anders-proeft
Food & Drinks

Dit is waarom Coca-Cola bij McDonald’s heel anders proeft

Bestel jij altijd een mega grote beker Coca-Cola bij de McDonald’s omdat hij daar veel lekkerder smaakt dan thuis? Over smaak valt te twisten, maar toch zijn veel mensen het hier over eens: de cola bij de rood met gele hamburgerketen is het allerlekkerste. Hoe dit kan? Wij zochten het voor je uit. 

De lekkerste cola van de McDonald’s

Het is misschien niet zo’n goed idee om er heel veel van te nemen, maar een colaatje op zijn tijd moet kunnen. Verbaas jij je ook altijd over het feit dat de cola uit de tap bij de McDonald’s anders smaakt dan uit een blikje of bij een ander restaurant? Je bent zeker niet de enige. Er zijn zelfs hele verklaringen voor.

Het heeft overigens niets te maken met een speciaal geheim recept of meer suiker dat is toegevoegd. Volgens de New York Times laat McDonald’s de colasiroop bezorgen in roestvrijstalen tanks, waardoor de versheid het best behouden blijft. Andere restaurant laten het in plastic zakken bezorgen.

coca-cola-mcdonald's

Tactiek van de fastfoodketen

Bovenstaande is niet het enige trucje, want McDonald’s liet eerder op Facebook weten dat zij nog andere manieren hebben om de cola lekker te laten smaken. Het water en de Coca-Cola-siroop worden voor gekoeld voordat ze in de fontein dispensers binnenkomen met een siroop verhouding die is ingesteld om het ijs te laten smelten”. Ze houden de drinkfontein systeem ook koud, zodat het drankje altijd verfrissend is. Daarvoor is de juiste filtratie methoden toegepast.

Nu je denk je waarschijnlijk dat je het verlossende antwoord hebt gehad, maar niets is minder waar. De smaak van de McDonald’s cola is ook zo lekker door het dikke rietje. Het is een iets breder rietje dan normaal, dus de cola kan je smaakpapillen goed raken. Kan je maar niet stoppen met een nipje nemen van deze heerlijke cola nadat je jouw Happy Meal voor volwassenen hebt weggespoeld? Nu weet je waarom!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door McDonald’s Nederland (@mcdonaldsnl)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!