Food & Drinks

De perfecte zomercocktail met maar 2 ingrediënten: Tinto de Verano

cocktail-tinto-de-verano
Tinto de verano met maar 2 ingrediënten. (Foto: Freepik)

In de zomers drinken we graag cocktails en sangria. Dat geeft ons het echte vakantie- en zomergevoel. Deze Spaanse zomercocktail is wel heel makkelijk te maken en ontzettend lekker. Jaren geleden stond het vaak op de kaart maar, net als veel drankjes, verdween het langzaam uit beeld. Wij zijn dus heel blij om te zien dat we het weer steeds meer terug zien op allerlei horeca plekken.

Wat is Tinto de Verano?

Dat is heel makkelijk  te beantwoorden: een mix van rode wijn met een citrusachtige soda zoals bijvoorbeeld 7Up of ook heel lekker San Pellegrino Limonata. Je serveert het wel super koud dus het beste is om de wijn alvast in de koelkast te zetten. De bubbeltjes van de soda zorgen ervoor dat je die goed proeft met de eerste slok. Echt een heerlijke smaaksensatie.

Tinto de Verano komt uit Spanje dus moet je eigenlijk wel een goede Spaanse wijn gebruiken om het te maken zoals het hoort. Het moet een stevig wijntje zijn om de smaak goed te laten uitkomen. Dan kom je vooral uit op Tempranillo of een wijn die is gemaakt van grenache of monastrell druiven. Je zou het ook met een goede, niet te lichte, rosé kunnen maken maar dan wordt het qua smaak natuurlijk wel ietsje anders.

tinto-de-verano-drankje

Zo maak je de Tinto de Verano cocktail

Schenk de, liefst gekoelde, rode wijn in een glas met ijs en voeg daar de citroensoda bij. In Spanje gebruiken ze daar La Casera voor maar die kun je waarschijnlijk hier niet vinden. Neem daarvoor in de plaats zonder problemen 7Up, Sprite of Sanpellegrino Limonata. En klaar ben je!

Eigenlijk heb je dus maar 3 ingrediënten nodig.  En in de zomer heb je meestal wel ijsblokjes klaarliggen in je vriezer. Als je wat wil toevoegen zoals een beetje extra citroen of limoen of wat vermouth voor een kruidig smaakje, houd je vooral niet in.

tinto de verano

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!