Food & Drinks

Cocktails en dranken in 2023: dit gaan de smakelijkste trends worden

cocktail-2023
Boozy Refreshing Rum Navy Grog Cocktail with Lime and Grapefruit

Afgelopen jaar stond de Espresso Martini met stip bovenaan als meest gedronken cocktail. Verder waren de Moscow Mule en de Porn star Martini populair. En wat dacht je van de Frozen Margarita. En ook niet te vergeten, de Aperol Spritz. Verder zijn de Gin Tonics natuurlijk nog steeds populair. Op veel plekken heb je de keuze uit minstens 10 opties.

Wat gaan de nieuwe trends in 2023 worden

Maar zoals ieder jaar verandert er altijd wel iets in de dranken wereld. Net als in de mode heb je ook nieuwe trends in drankjes. Wat er al veranderd is sinds Corona, de automatisering in cocktails. Mede door het tekort aan personeel heb je op steeds meer plekken een machine die de cocktails bereidt. Dit scheelt natuurlijk tijd, wat op een vol terras fijn is. Je hoeft de cocktails alleen nog te garneren, Maar ja, eerlijk gezegd is de handeling van een bartender ook deels de lol van een cocktail. Zeker als je aan de bar zit.

De lichte cocktails gaan steeds populairder worden. Ook de spritzen vallen hier onder. Voor de zomer komen er veel frisse cocktails met soda en daarnaast een smaakmaker. Er is namelijk steeds meer vraag naar drankjes met een lager alcoholgehalte. In de drankjes wordt ook steeds meer fruit en kruiden  verwerkt.
Voor de winter blijft de Pornstar Martini populair. Deze is bepaald niet laag in alcohol, maar dat hoort ook wat meer bij de winter. Een lekker drankje om te verwarmen is ook de witte Glühwein waar we al eerder over schreven.

cocktail

Andere populaire & smakelijke trends

Verder wordt er verwacht dat de Michelada populair wordt, een Mexicaanse biercocktail. Deze wordt gemaakt met bier, limoensap, diverse sauzen, kruiden en chilipepers. Een echt “terras aan het zwembad” drankje. En verder komen de “Old School” drankjes terug op basis van sherry, port en vermouth. Maar dan natuurlijk wel in een nieuw jasje gestoken. Daardoor zullen ze wat frisser van smaak worden en kun je er langer van doordrinken.

Wat worden verder de trends in wijn en bier

En als je dan nog wat meer wilt weten over de trends in wijn en bier: de mousserende wijnen worden echt wel het belangrijkst, waarbij ook de wijn uit Duitsland in opkomst zal zijn. Ook in natuurwijnen ga je de bubbel steeds meer terug vinden. En de wijnen worden lichter van smaak, minder houtachtig. Bij bier blijft de alcoholvrije trend door gaan maar in de speciaal bieren komt juist, best opvallend, steeds meer alcohol.

En als laatste komen er naast de wijnarrangementen, ook sap-arrangementen op de kaart. Vooral van eigen gemaakte sappen en daar wordt vaak fermentatie bij gebruikt. Dat kan dus best een hele nieuwe trend gaan worden.