Food & Drinks

De 5 lekkerste cocktails voor regenachtige dagen

5-cocktails-herfst
Foto: Freepik

Dat het herfst is hebben we de laatste week wel gemerkt. Regen, wind en het wordt steeds donkerder. Tijd om veel binnen te zitten en af te spreken. Dan is het lekker om er cocktails bij te maken die passen bij het seizoen. Cocktails waarin we rode wijn gebruiken, pompoen, gin en kaneel. De echte smaken van de herfst dus. Het verwarmt je goed en ze zijn gebaseerd op bestaande cocktails maar dan net even anders. En natuurlijk allemaal ontzettend lekker.

1. Bareksten Pumpkin Gimlet

Dit is een cocktail waarin de heerlijke Bareksten gin wordt gebruikt. Dit is een gin waarin de kruiden een gevoel van een herfstlandschap geven. En het zit ook nog in een mooie fles. Bestrijk de rand van je glas met een citroenschijfje en dip de rand in kaneelsuiker. Vul het glas met ijs en schenk hier 50 ml Bereksten Botanical Gin, 20 ml pompoenpuree (hoe je dat maakt kun je vinden in ons recept voor pumpkin pie) 20 ml citroensap en 10 ml kaneelsiroop bij. Double strain in een coupe met ijs en garneer met een kaneelstokje en een plakje gedroogde pompoen.

bareksten-gin-cocktail

2. Autumn Sangria

Als je dacht dat sangria alleen een drankje is voor de zomer, dan heb je deze cocktail nog niet geproefd. De rode wijn en perenlikeur maken het even totaal anders. Het is een koude cocktail maar door de smaken verwarmt het je toch. Doe 50 ml wodka, 50 ml rode wijn, 30 ml perenlikeur, 15 ml citroensap en 15 ml honingsiroop in een shaker met ijs en shake tot het goed koud is.

autumn-sangria-cocktail

3. Appelcider Aperol Spritz

Daar is ie dan: de populaire Aperol Spritz maar dan in een ander jasje. Dit keer met een appelcider. Tenslotte zijn appels ook wel een echt herfstproduct. Bestrijk de rand van je glas eerst met een citroenschijfje en dip de rand in kaneelsuiker. Vul het glas daarna met ijs en schenk hier 90 ml appelcider, 30 ml Aperol en 90 ml champagne bij. Top af met sodawater. Rustig roeren en garneren met een appelschijfje.

aperol-spritz-cocktail;

4. Chai Espresso Martini

Natuurlijk kan een Espresso Martini niet achter blijven. Dit keer gepresenteerd als een chai met wodka en een lekkere koffielikeur. Dat wordt dus een mix van koffie en thee, weer eens wat anders. Doe hiervoor 50 ml wodka, 50 ml Kahlúa (of een andere koffielikeur), 50 ml espresso en 30 ml chaisiroop (te koop of zelf maken: gelijke delen suiker en chaithee) in een shaker met ijs en shake tot alles goed koud is. Schenk uit in een coupe.

chai-espresso-cocktail

5. Pumpkin Spice Moscow Mule

Daar is de pompoen weer in beeld. Met dus een pompoenpuree en pompoenkruiden. Hoe je dit maakt vind je in ons recept voor Pumpkin Spice Latte. Als dat teveel werk is kun je eventueel denken aan speculaaskruiden, maar dan smaakt het wel net even anders. Vul voor deze cocktail een shaker met ijs, 50 ml wodka, 1 tl pompoenpuree en 2 gram pompoenkruiden en shake tot alles goed koud is. Schenk in een koperen mok met ijs en top af met gemberbier.

pompkin-mule-cocktail