Beauty

Dode huidcellen verwijderen met Pericarps’s cranberry zaad poeder

cranberry-zaad-poeder-pericarp
Foto: website Pericarp

Als er weer een nieuw beautyproduct wordt gelanceerd dan zijn wij er als de kippen bij. Zo werden werden we ook weer mega nieuwsgierig naar de Cranberry Seed exfoliant Poeder van Pericarp Beauty. De verpakkingen zijn alleen al een (luxe) feestje om naar te kijken. Dit nieuwe goedje biedt een natuurlijke en efficiënte manier om je huid en lippen perfect te exfolieren. Womanly testte het voor je uit. 

Cranberry Seed Exfoliant Poeder van Pericarp Beauty

Pericarp Beauty introduceerde al eerder cranberry zaad als super ingrediënt voor een alles kunnende olie: de Organic Cranberry Seed Oil.  Snap je nooit wat van die ellendig lange ingrediëntenlijst op de verpakking van een beauty product? Dat is bij Pericarp geen probleem. De producten bestaat namelijk slecht uit 1 ingrediënt. Fieke Ford (1995) -de oprichtster van Pericarp- is nog jong, maar heeft al een duidelijk doel: ‘Het is mijn missie om te zorgen dat de huid gevoed wordt met onbewerkte, pure ingrediënten’.

Bij Pericarp begrijpen ze hoe belangrijk het is om een gezonde en levendige huid te bereiken en behouden. Daarom hebben ze zorgvuldig het beste cranberry zaad poeder geselecteerd om een natuurlijke exfoliant mee te creëren. Pericarp’s Cranberry Seed Exfoliant is gemaakt van het materiaal dat overblijft na het persen van de biologische cranberry zaad olie. Het biologische poeder verwijdert voorzichtig dode huidcellen, reinigt verstopte poriën en bevordert celvernieuwing.

pericarp-cranberry-zaad-poeder

Review van de Cranberry Seed Powder

Als we het potje open doen komt er een rood poeder achtig goedje tevoorschijn. Zoals je misschien wel gewend bent van andere beautyproducten ruikt deze poeder alles behalve chemisch. We kunnen de geur bijna vergelijken met een lekkere smoothie. De geur is niet mega aanwezig, maar je kan er zeker wel cranberry in herkennen.

Je mengt de poeder met de cranberry zaad olie of met water in de palm van je hand. Dan breng je het voorzichtig, met ronddraaiende bewegingen aan op je gezicht en/of lippen. Schrik niet als je ervoor hebt gekozen om de poeder op je gezicht aan te brengen en in de spiegel kijkt. De look heeft wat weg van de TikTok trend om menstruatiebloed op je gezicht te smeren. Maar het is alles behalve dat.

pericarp-poeder-lip-face

Te koop in de webshop van Pericarp Beauty

Dit proces kun je trouwens zo’n 2-3 keer per week doen. Vervolgens spoel je het af met water. Als laatst breng je de seed oil van Pericarp aan voor een optimaal resultaat. Je voelt meteen dat je huid mega zacht daarna is.  De Face and lip Exfoliant powder kost je 24 euro en kun je in de webshop van Pericarp aanschaffen.

pericarp-winkel

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!