gemiddeld-brak-in-je-leven
Life & Health

Dit is hoeveel dagen je gemiddeld brak bent in je leven

Hou jij wel van een goede borrel en zou je het liefst direct een wijnkraan in je keuken installeren? Dan ken je die vervelende kater de volgende dag waarschijnlijk ook goed. Hoewel sommige mensen beter tegen brakheid kunnen dan anderen, is brak zijn erg vervelend en kan het je hele dag verpesten. Na een heftige nieuwjaarsdag waren wij op de redactie wel eens benieuwd hoe vaak een mens gemiddeld brak is zijn leven. Lees (en huiver) mee.

Gemiddeld aantal brakke dagen

Lange leve het internet, want voor elke prangende levensvraag die hier op de redactie voorbij komt is Google onze beste vriendin. Zo waren wij niet verbaasd dat er ook voor op onze vraag over de gemiddelde brakheid in een mensenleven meteen een resultaat uit de zoekmachine naar boven kwam.

Het antwoord komt van een Brits onderzoek uitgevoerd door het supplementenbedrijf Healthspan. Het bedrijf ondervroeg 2000 respondenten naar hun alcoholgebruik en resulterende katers. Wat bleek? De ondervraagden gaven aan dat ze gemiddeld één keer per maand wakker werden met de bekende kater. Over een gemiddeld mensenleven komt dit uit tot 724 dagen, of 2 volle jaren. Oef!

gemiddeld-brak-mensenleven

Beste middel tegen brakheid en katers

Iedereen die wel eens met een fikse kater te maken heeft, weet dat je weinig aan het misselijkmakende gevoel kan beginnen. Toch bestaan er veel tips en tricks die de scherpe randjes van je brakheid eraf halen. Zo wordt gezegd dat het kan helpen om je hoofd in een bak ijskoud water te dompelen. Voor wie dat mentaal even niet aan kan, is het eten van ei en toast een goede oplossing. Het ei zou ervoor zorgen dat de giftige afvalstoffen sneller door je lever worden opgeruimd.

De beste manier om je kater te voorkomen blijft toch: niet drinken. Een beetje flauw is het wel, maar een tijdje geen alcohol drinken brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Gelukkig bestaan er tegenwoordig veel lekkere alcoholvrije wijnen. Kun je toch nog lekker aan de borrel zonder dat je de volgende dag wederom brak op de bank doorbrengt.

gemiddeld-brak-leven

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!