Food & Drinks

Dam Tasty laat zien dat gezond eten niet boring is

Dam-Tasty-gezond-eten
Foto: Dam Tasty

Dam Tasty is dé nieuwe hotspot in town! Het is de perfecte plek voor een gezonde en lekkere maaltijd die ook nog eens snel voor je neus staat. Ze geloven erin dat gezond eten niet saai hoeft te zijn en dat proef je terug in hun maaltijden. Wij kunnen geen genoeg krijgen van de piri piri chicken en de mushroom kebab. Je kan er terecht voor ontbijt, lunch en avondeten. Daarnaast kan je oneindig keuzes maken met de zelf samengestelde maaltijden. Extra leuk!

Gezond eten van Dam Tasty is niet truttig

Dam Tasty staat voor puur, echt en eerlijk eten. En voornamelijk gezond. Ze zijn begonnen vanuit de missie om gezond eten lekker, gemakkelijk en leuk te maken. Voor het promoten van een gezondere levensstijl en om bewustzijn te creëren. Vooral dat bewustzijn creëren is erg belangrijk, aangezien bijna 60% van de Nederlandse bevolking ongezond leeft. En daardoor loopt deze groep een verhoogd risico op diabetes, hart- en vaatziekten of nierfalen.

De eigenaar Behrooz Tanori heeft het restaurant samen met Hein Vermanen en Boy Leonidas opgericht. De mannen misten gezonde eetgelegenheden in Amsterdam die ook daadwerkelijk lekker zijn en niet saai. Vanuit deze wens ontstond het idee voor een eigen restaurant. Na drie jaar voorbereiding is het nieuwe restaurant Dam Tasty eindelijk realiteit geworden. In de toekomst hopen de oprichters te kunnen uitbreiden.

Dam-Tasty-gezond-eten

De verscheidenheid van de Dam Tasty meals

Het gebalanceerde en gezonde menu van Dam Tasty is tot stand gekomen door hulp van chef-kok Ralph Woerde en receptontwikkelaar Julia Hartman. Bij alle gerechten staat ook informatie over het aantal calorieën. Niet om mensen de les te lezen, maar om ze te informeren. Daarnaast zitten hun gerechten boordevol voedingsstoffen en gebruiken ze onder andere proteïnepoeder in hun shakes. Ook kiezen ze voor duurzame ingrediënten en proberen ze zo veel mogelijk zelf te maken.

Er is voor ieder wat wils, of je nou vlees eet of vegetariër bent. Kies jij voor de chimichurri steak of de vegan meatballs? Wij weten het wel! Fiets hier zeker een keer langs in Zuid in de Zeilstraat 41 voor een lekkere maaltijd die je niet zal teleurstellen. Of nog makkelijker, bestel de maaltijden, die worden namelijk dagelijks bezorgd bij jou thuis.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dam Tasty (@wearedamtasty)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!