Style

De bijzondere reden waarom damesondergoed een strikje heeft

damesondergoed-reden-strikje
Afbeelding: Hunkemöller

Dit is een artikel in de categorie: je wist niet dat je dit altijd al wilde weten. Want hoewel wij onszelf nooit bewust hebben afgevraagd waarom ons ondergoed vaak een strikje aan de voorkant heeft, werd onze nieuwsgierigheid wel gewekt toen wij deze vraag voorbij zagen komen. Womanly zocht voor je uit waarom damesondergoed vaak een strikje heeft. 

Damesondergoed met een strikje

Vaak staat het best schattig, zo’n klein strikje aan de voorkant van je slip. Soms, bij het dragen van een strakke jurk, kan het dan weer een vervelende toevoeging zijn, waardoor er altijd een gek bultje te zien is. Veel vrouwen kiezen uit gebruiksgemak dan ook lingerie met weinig toeters en bellen. De lingerie met mooie strikjes, stofjes en gaasjes worden meestal gereserveerd voor de romantische date-avondjes.

Maar waarom heeft damesondergoed nou eigenlijk zo vaak een strikje? En waar komt dit strikje vandaan? Een nieuwsgierige bezoekster van het online forum Reddit vroeg zich precies hetzelfde af. En gelukkig ontving ze van een andere bezoeker al snel een interessant antwoord: een strikje op damesondergoed is niet alleen uit esthetisch oogpunt.

damesondergoed-strings

Strikjes in plaats van elastiek

Het strikje is namelijk al een stuk ouder dan we dachten. Voor de uitvinding van het elastiek droegen vrouwen natuurlijk ook al ondergoed. Omdat het ondergoed niet zo makkelijk bleef zitten zonder elastiek, regen ze een klein lintje door de stof heen, die ze vooraan met een strikje vast konden binden. Hierdoor ontstond het iconische strikje dat we tot op de dag van vandaag dragen.

Een andere praktische reden was het ontbreken van elektriciteit. Vroeger kleedden vrouwen zich om bij kaarslicht, en dan was het soms lastig om te zien wat nou de voorkant en wat de achterkant van het ondergoed was. Het strikje diende dan als handige herkenning dat de onderbroek aan de goede kant zat. Niet alleen leuk, maar ook handig dus!

damesondergoed-strikje

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!