Life & Health

Daten na je 50ste: zo vind (ook jij) de ware liefde

daten-vijftigste-ware-liefde
Foto: Freepik

Voor het vinden van de ware liefde ben je nooit te oud, daar zijn we bij Womanly heilig van overtuigd. Op echte romantiek zit geen houdbaarheidsdatum, en daarom kun je zelfs na je 80e nog volop daten. Ben je de 50 gepasseerd, en heb je het idee dat je nooit meer een romantisch maatje aan de haak zult slaan? Geen zorgen, met deze tips vind ook jij de ware liefde, welke leeftijd je ook hebt.

Stap uit je comfortzone

Het lijkt wellicht een open deur, maar om de ware liefde tegen te komen zul je je eigen grenzen moeten oprekken. Dit betekent heus niet dat je opeens een gevaarlijke sport moet beoefenen of een nieuwe taal moet leren, maar een beetje verder kijken dat je eigen wereld kan al voor veel nieuwe (liefdes)kansen zorgen. Een stap buiten je comfortzone zetten kan bijvoorbeeld al betekenen dat je eens in je eentje een kopje koffie gaat drinken bij een café bij jou in de buurt.

Of probeer bijvoorbeeld elke dag met één nieuw persoon een praatje te maken. Dit klinkt misschien eng of ongemakkelijk, maar je zult verbaasd staan over hoe anderen zo’n spontaan contact waarderen. Wie weet heb je opeens een ontzettend gezellig gesprek. Wees vervolgens ook niet bang om iemand uit te nodigen voor een kopje koffie. Vind je dit een erg eng idee? Begin er dan mee om een praatje te maken met de caissière of bijvoorbeeld de visboer.

daten-maatje

Begin met online daten

Online daten is echt niet meer alleen voor de ‘jongeren’ weggelegd. Tegenwoordig doen maar liefst één uit de drie vrijgezellen aan online daten. De kans dat jij daar een leuke partner vindt, is dus een stuk groter dan je denkt. Vind je het spannend om een profiel te maken? Vraag dan aan een vriend of vriendin of deze je helpt. Meestal kan iemand die dichtbij je staat veel beter al je positieve kanten beschrijven dan jijzelf.

Zorg ook voor een goede profielfoto. Doe alsof je al naar een date gaat, en kleed je om in je leukste outfit met mooie make-up. Maak dan een foto in goed daglicht waar je zo naturel mogelijk op staat. Voeg ook wat foto’s toe die anderen van je hebben gemaakt, bijvoorbeeld waarbij je iets gezelligs aan het doen bent. Wees niet bang om jezelf online te laten zien, maar zorg er wel voor dat je je veilig voelt als je eenmaal met iemand gaat afspreken.

daten-vijftigste

Zoek een maatje

De zoektocht naar de ware liefde kan veel stress met zich meebrengen, zeker als je je teveel focust op het idee dat je meteen dolverliefd moet zijn. Maar een levenspartner kan in veel verschillende vormen en gedaanten voorkomen. Begin daarom met het zoeken naar een maatje in plaats van meteen aan het daten te slaan: bijvoorbeeld iemand met wie je zo nu en dan eens gaat wandelen of naar de bioscoop gaat.

Om te beginnen moet je natuurlijk wel eerst een maatje vinden. Dit kan door je aan te sluiten bij een buurtvereniging, op een creatief of sportief lesje te gaan, of door te kijken op websites als NLvoorelkaar.nl. Op deze website zie je oproepen voor vriendschappen en kun je ook zelf een berichtje plaatsen. Wedden dat je binnen de kortste keren leuk contact hebt?