deksel-blauwe-bakje-champignons-verkeerd-gebruiken
Food & Drinks

Je gebruikt de deksel op het bakje champignons al jaren verkeerd

Soms duiken er van die lifehacks op waarvan je mond een stukje opener van gaat staan. Zo verbaasden het ons onder andere dat reverse hair washing de nieuwste trend is op haargebied en dat je met tandpasta krassen op je telefoon kan verwijderen. Nu hebben we weer een ware ‘eye opener’ voor je ontdekt. De deksel van het blauwe bakje champignons gebruiken we namelijk al jaren verkeerd.

Doosje bakje champignons heeft een functie

Helaas hebben wij mensen het over het algemeen vaak te druk om na te denken over elke poep en scheet in de wereld. Doordeweeks zitten we vol met deadlines en in het weekend moeten we ons klaarmaken voor verjaardagen en nog snel even een wasje draaien of de vaatwasser uitruimen. Toch zijn er altijd nog mensen op deze wereldbol die wellicht op de drukste momenten, de beste ingevingen krijgen.

En gelukkig ook maar, want anders hadden wij deze lifehack nooit geweten. Iedereen herkent het wel: je bent een gerecht aan het bereiden met wat champignons en hebt niet alles nodig. Vervolgens doe je wat van die paddenstoelen terug in het doosje en wil je de deksel dichtdoen. Dat laatste lijkt bijna wel een moeilijke wiskundesom. Zelf met flink wat geweld, lukt dit niet. Doen we dan iets verkeerd?

champignons

Deksel van bakje champignons omdraaien

Nu ben je vast benieuwd naar het grote geheim van deze lifehack? De oplossing is veel simpeler dan je misschien had verwacht. Wij hadden hem van libelle.nl .Wat je moet doen? Je hoeft de deksel van het doosje champignons alleen maar om te draaien. De vorm van de deksel is namelijk zo gemaakt dat als je hem omdraait, hij perfect afsluit.

Zo blijven je champignons dus ook veel langer vers. Dit soort dingen moet je natuurlijk maar net weten. Gelukkig is vandaag die dag eindelijk aangebroken. Oké we geven eerlijk toe: het zal je leven niet compleet veranderen, maar handig is het wel. Vooral nu de prijzen in de supermarkt ontzettend hoog zijn, is het toch wel fijn als je producten niet snel weg hoeft te gooien.

doosje-champignons-lifehack

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!