Living

Dierenharen van je kleding verwijderen: 5 magische lifehacks

dierenharen-kleding-verwijderen-lifehack

Hoe gek je ook op je huisdier bent, die dierenharen op je meubels en kleding ben je liever kwijt dan rijk. Ondanks flinke schoonmaak- en wasbeurten lijkt het wel alsof de haren op magische wijze telkens weer tevoorschijn komen. Om toch helemaal harenvrij op je werk te kunnen verschijnen, hebben wij deze handige lifehacks om dierenharen van je kleding te verwijderen voor je op een rijtje gezet. 

1. Drogen voor het wassen

Het klinkt gek, maar deze truc werkt ontzettend goed om zelfs de meest hardnekkige dierenharen van je kleding te verwijderen. Doe je kleding voor het wassen (of voordat je deze aan wilt trekken) 10 minuten in de droger op de laagste stand.

Voeg voor een nog beter effect een microvezeldoekje of droogballen toe. Door deze toevoegingen wordt je kleding minder statisch, waardoor de haren makkelijker van je kleding afvallen. Let er wel op dat je na het drogen je pluizenfilter leegt om de haren uit je droger te verwijderen.

huisdieren-droger

2. Wassen met azijn

Azijn is een wondermiddel als het gaat om het bestrijden van fruitvliegjes, schoonmaken én het verwijderen van hardnekkige dierenharen. Voeg een klein beetje azijn toe aan je was in de wasmachine.

Het azijn zorgt er ook voor dat je kleding minder statisch wordt, waardoor de haren tijdens het wassen makkelijker loslaten. Bovendien helpt azijn ook uitstekend tegen de ammoniakgeur van honden- en kattenpies. Zo kom je helemaal fris en schoon weer voor de dag.

huisdieren-haren

3. Maak je wasmachine en droger schoon

Heb je bovenstaande tips opgevolgd, maar zie je nog steeds dierenharen op je kleding of op je beddengoed verschijnen? Dan kan het zijn dat er juist te veel haren in de wasmachine of droger verstopt zitten. Maak daarom regelmatig je wasmachine en droger goed schoon.

Zorg ervoor dat je de rubberen randen van de machine met een doek afneemt en daarna stofzuigt. De haren kunnen zich juist in deze kieren ongemerkt verzamelen. Zo voorkom je ook hoge loodgieterskosten door een verstopte afvoer vol haar.

huisdier-haren-kleding

4. Droog schuursponsje of handschoen

Heb je geen tijd om je kleding te wassen? Gebruik dan de ruwe kant van een schuursponsje om de dierenharen van je outfit te verwijderen. Let er wel op dat je niet te hard schrobt: sommige stoffen raken snel beschadigd door de ruwe textuur.

Heb je geen sponsje bij de hand, gebruik dan een ruwe handdoek die je een beetje nat hebt gemaakt en wrijf daarmee de haren er voorzichtig af. Ook een rubberen keukenhandschoen kan werken om de meest hardnekkige dierenharen te verwijderen.

spons-huisdier-haren

5. Lik je huisdier

Say what? Om de harige invasie op je kleding voor te zijn, kun je kiezen voor de preventieve strategie: je huisdier alvast van zijn rondvliegende haren ontdoen door hem zelfs eens een stevige likbeurt te geven.

Met deze katten-lik-borstel verwijder je de onnodige haren en bouw je meteen een innige band met je harige metgezel op. Het is wel even een gek gezicht, maar het creëert een zelfde intieme band als je huisdier in bed laten slapen. Zowel je kleding als je kat of hond zullen je door deze luxe behandeling dankbaar zijn.

amazon-borstel-kat-likken

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!