Living

Nooit geweten dat je deze 5 dingen absoluut niet in de magnetron mag doen

dingen-niet-in-magnetron-doen
Foto: Freepik

Als je thuis komt na een lange dag, is er niets fijner dan met een snelle opgewarmde magnetron maaltijd op de bank te zitten. De magnetron is al jarenlang een favoriet in vele huishoudens. Alle restjes kun je er in opwarmen. Maar wat mensen vaak niet weten, is dat je die magnetron niet overal voor kunt gebruiken. Er zijn een aantal dingen die je echt, maar dan ook echt niet in de magnetron moet doen. Deze 5 dingen moet je zeker niet in de magnetron doen, als je ontploffing wil voorkomen.

1. Bevroren vlees

Wanneer je toch last-minute beslist om een kipstukje uit de vriezer te eten voor vanavond, is dat geen handig idee. Wanneer je bevroren vlees in de magnetron doet is dit een broedplek voor bacteriën. Iets wat je echt niet moet hebben als het aankomt op rauw vlees. Het zal dan ook mega lang duren voordat het gehele stuk ontdooid is. Je kunt het beter au-bain-marie opwarmen als je dit toch wilt doen.

deze-5-dingen-niet-in-magnetron-mag-doen

2. Eieren

Een ei zal hoe dan ook altijd ontploffen wanneer je deze in de magnetron doet. Hier krijg je een ontzettend smerige magnetron van, waar je waarschijnlijk uren mee bezig bent hem weer schoon te boenen. Het enige wat je wel met een ei in de magnetron kan doen, is als je het ei pocheert en goed afdekt.

3. Vers fruit en groente

Wanneer je vers fruit of groente in de magnetron doet zal dit er niet goed uitkomen. Druiven spatten bijvoorbeeld uit elkaar en appels storten compleet in. Daarnaast gaat in de magnetron tot 97% van alle nuttige en gezonde bestanddelen van de groenten en fruit verloren. Mega zonde van die gezonde snackjes. Ook zijn er een aantal groenten die nitraat bevatten, en wanneer je deze opwarmt in de magnetron kan deze stof omgezet worden tot nitriet. Dit is schadelijk voor je gezondheid.

deze-5-dingen-niet-in-magnetron-mag-doen

4. Aluminiumfolie

Aluminiumfolie is zo dun dat het gaat verbranden in de magnetron. Er kunnen dan ook vonken ontstaan wat bijna kan lijken alsof het onweert. Dit kan ervoor zorgen dat het in de brand vliegt. Erg gevaarlijk dus. Je zult alleen maar knetterend geluid horen zodra je aluminiumfolie in de magnetron doet.

5. Bladerdeeg

Als je een lekker quiche wil opwarmen kan je dit beter niet in de magnetron doen. Het zorgt er namelijk voor dat de buitenkant slap wordt en de binnenkant erg heet. Wanneer je de quiche in de oven opwarmt zullen alle delen van de quiche even warm en lekker knapperig eruit komen.

deze-5-dingen-niet-in-magnetron-mag-doen