Living

5 dingen waarvan je nooit wist dat ze gewoon in de vaatwasser kunnen

dingen-vaatwasser-schoonmaken
Foto: Freepik

De meesten van ons hebben wel een vaatwasser en daar zijn we heel blij mee. Het scheelt je tenslotte heel veel werk na het eten. En je aanrecht staat ook niet de hele tijd vol met vuile vaat. Maar behalve dat je er je glazen, borden, bestek en de meeste pannen in kunt zetten, kan er veel meer in die vaatwasser dan je denkt. En ook dat kan heel makkelijk zijn. Wij geven je hierbij dus tips van 5 dingen waarvan je niet eerder wist dat je dit ook in de vaatwasser kunt doen.

1. Plastic speelgoed in de vaatwasser

Al het plastic speelgoed is na een tijdje niet echt zo schoon meer. Behalve dat je kinderen er misschien lekker aan sabbelen, slingert het ook overal door het huis. Vieze handjes zitten eraan, misschien de haren van je huisdier en de vloer is ook niet constant even schoon. Dus moet je het regelmatig even schoonmaken. Dat gaat super handig als je dit in het bovenste rek legt van die vaatwasser. En al die LEGO steentjes? Gewoon in een waszakje doen en ertussen leggen!

2. Schoenen in de vaatwasser

Schoenen in de vaatwasser zul je denken. Maar dat kan wel degelijk. Natuurlijk niet je mooie leren schoenen, maar als plastic speelgoed erin kan, dan kunnen dus je teenslippers, de regenlaarzen en de canvas sneakers er ook gewoon in. En als je het dan toch hierover hebt, je petten komen er ook goed uit. En niet zoals uit de wasmachine met een kromme klep, die blijft nu keurig in vorm.

schoonmaken-vaatwasser

3. Heel veel badkamerspullen

Het opruimen en schoonmaken van je badkamer en dan vooral een badkamerkastje is behoorlijk wat werk. Al die kleine spullen die erin liggen. Maar juist veel van die kleine dingen kunnen prima even in de vaatwasser. Het bakje van je lenzen, je kam en haarborstel, tandenborstelhouder en nagelknippertjes. Het kan er allemaal in. De kleine dingen zoals het lenzendoosje en de nagelknipper het beste in de bestekbak zodat je die niet weer onderin moet gaan zoeken.

badkamer-schoonmaken-vaatwasser

4. Allerlei huishoudspullen in de vaatwasser

Je vaatdoekjes en filter van de afzuigkap kun je goed schoonmaken in de vaatwasser. Dan moet jet het wel boven de 60 C laten draaien zodat alle bacteriën er echt uit zijn. Maar ook je stoffer en blik, afwasborstel en pannendragers kunnen er zonder problemen in. Die kunnen gewoon mee met de “normale” vaat en hoeven dus niet op een heel hoge temperatuur gedraaid worden. Scheelt je toch weer wat tijd tijdens het schoonmaken.

huishoud-schoonmaken-vaatwasser

5. Eten in de vaatwasser

De grootste verrassing die je vast niet had gedacht, vonden we in een artikel van Libelle. Eten kan er namelijk ook in. Moet je een grote pan aardappels koken? Leg ze dan in het bovenste rek en zet het programma alleen even op spoelen. Alles komt er super schoon en kookklaar weer uit. Geen zandkorrel er meer in. Dat moet je natuurlijk niet doen met een vaatwastablet erin. En ook geen glansspoelmiddel want dan zijn ze vanzelfsprekend niet echt lekker meer.