Beauty

Je haar laten groeien? Dit gebeurt er als je de dode puntjes niet knipt

dode-puntjes-niet-bijknippen-gevolgen
Foto: Freepik

Als vrouw zijnde is je haar een van de belangrijkste dingen die je hebt. Dus het is erg belangrijk om je haar goed te verzorgen. Je wilt namelijk voorkomen dat je niet weer door de kapper verteld wordt dat je erg veel dode en gespleten haarpunten hebt. Wil jij je haar lang laten groeien, maar geen last krijgen van dode punten? Wij leggen uit wat er met je haar gebeurt als je het nooit knipt en wat je kunt doen tegen dode haarpunten. Zodat jouw haar er altijd goed verzorgd uitziet.

Hoe ontstaan die dode haarpuntjes?

Er zijn verschillende redenen als het aankomt op het krijgen van dode en gespleten punten. Dit kan gebeuren door wrijving van je haren. Wanneer je natte haren droog schrobt met een handdoek of op je kussen slapen. Door je haren te vaak te wassen kunnen er ook dode puntjes ontstaan. Nat haar zorgt er namelijk voor dat je haar uitzet en droog haar laat je haar krimpen. Er wordt dan telkens veel van je haar gevraagd als het gaat om elasticiteit. Hierdoor kunnen haartjes knippen.

Wanneer je niet regelmatig en op dezelfde momenten naar de kapper gaat kan je ook last krijgen van gespleten en dode haarpunten. Zo gaan je punten namelijk steeds verder slijten en zal je haar niet gezond groeien dan een bepaalde lengte. Maar de grootste boosdoener voor dode haarpuntjes is by far hitte. Veel föhnen, stijlen of krullen zonder de juiste haarbescherming zorgt voor enorme schade. Je haar wordt hierdoor zwakker en daardoor beschadigen de haarschubben. Ook door hitte van de zon kan dit ontstaan.

dode-puntjes-niet-bijknippen-gevolgen

Gebruik de juiste spray om haar schade te voorkomen

Als het aankomt op hitte, is het belangrijk om altijd een heat protective spray te gebruiken, zodat je je haar niet nog meer beschadigt dan je al doet. Gebruik ook pas hitte op je haar als het al wat opgedroogd is. Dus niet meteen met douche nat haar die stijltang erop zetten. Ga regelmatig naar de kapper en haal er een groot stuk vanaf als de dode punten erg aanwezig zijn. Vraag meteen aan de kapper welke producten goed zijn voor jouw haar. De kapper kent jouw haar als allerbeste namelijk.

Doe dan ook 1 keer in de 2 weken een lekker haarmaskertje op. Dit houdt je haar goed verzorgd en gehydrateerd. Het maakt de kans op gespleten haarpunten ook veel kleiner. Probeer je haar ook zo natuurlijk mogelijk te houden. Dus pas op met bleken, verven, te veel vlechten of opsteken, elastiekjes met een ijzer stukje en pleur niet al te veel producten in je mooie haar. Te veel bestaat namelijk ook echt. Een paar goede kwalitatieve producten werken veel beter.

dode-puntjes-niet-bijknippen-gevolgen