Health

Taboe ontrafeld: dokter waarschuwt voor plassen onder de douche

dokter-waarschuwt-plassen-douche
Foto: Freepik

Als je net lekker onder de douche staat, kan het natuurlijk weleens gebeuren dat je ineens super nodig moeten plassen. Ga je er dan snel uit of laat je het gewoon gezellig lopen? Vies of niet: plassen tijdens het douchen blijkt minder onschuldig dan je denkt. Dokter Alicia Jeffrey-Thomas legt op haar TikTok account de gevaren van het (wild)plassen onder de douche aan ons uit. 

Plassen onder de douche

Er zijn heel wat taboes waar we eigenlijk liever niet over praten Toch lezen we er stiekem wel graag over. Zo hadden we eerder al uitgezocht hoe gezonde poep eruit ziet en wat ‘normale’ vaginale afscheiding inhoudt. Waarschijnlijk zal niemand vol trots vertellen dat de douche zo nu en dan wordt verblijdt met wat urine stralen. Desondanks hebben we het waarschijnlijk allemaal wel eens gedaan. En achja, die vieze urine geur na het eten van asperges, die  spoel je gewoon weer weg met een lekkere douchegel.

Alicia is een bekkenbodemspecialist die op haar TikTok account @thepelvicdancefloor video’s plaatst over alle kwalen die vrouwen down-under kunnen hebben. Toen Alicia een video over plassen in de douche plaatste, ging deze al snel viral. In de video legt de dokter uit waarom het vooral voor vrouwen niet verstandig is om onder je plas onder de douche te laten lopen.

@thepelvicdancefloor Reply to @gwas007 why you shouldn’t pee in the shower (probably part 1 of multiple?) #learnontiktok #tiktokpartner ♬ Similar Sensation (Instrumental) – BLVKSHP

Gevaren van het urineren in de douche

”Als je onder de douche plast, creëer je een associatie in de hersenen tussen het geluid van stromend water en het moeten plassen,” zo legt Alicia n de video uit. Daarnaast kan staand plassen bij vrouwen ervoor zorgen dat het bekkenbodem niet helemaal ontspant, waardoor je je blaas niet goed leegt. En dit zorgt dan weer voor lekproblemen en infecties. Zittend en ontspannen op de pot zitten, dat blijft dus nog altijd de beste manier.

De video werd niet door iedereen even enthousiast bekijken. Sommige vonden juist dat het beter is voor het milieu. Het scheelt je namelijk een doortrek beurt en dus ook op lange termijn heel wat waterverbruik. Niet alleen beter voor het milieu, maar dus ook voor de centjes. De echte diehard milieu liefhebbers kunnen nog een tikkeltje verder gaan: die plassen onder de douche met koud water.  Of dát nou zo goed is voor je blaas; dat kunnen we je niet beloven.

douchen-vrouwen-gevaar

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!