Living

Waarom je donkere was vaak zo enorm stinkt na het wassen

donkere-was-stinken-wassen

Soms lijkt het wel alsof we godganse dag alleen maar bezig zijn met het wassen van kleding. Het houdt maar niet op! Als de bodem eindelijk in zicht is van de wasmand, kan het zomaar weer een paar dagen later weer compleet ontploffen. Heb je ook weleens dat je zwarte was uit de wasmachine haalt, maar het niet fris ruikt? Bij witte was gebeurt dit nooit. Hoe dit kan? Womanly zocht het voor je uit. 

Waarom ruikt donkere was na het wassen zo vies?

Als de donkere was eenmaal is opgedroogd ruikt het heerlijk schoon, maar zodra je het uit de wasmachine haalt komt er een muffe lucht tevoorschijn. En dat terwijl je toch mega lekkere wasmiddel in huis hebt gehaald. Hoe is dat nou mogelijk? De donkere was kan om meerdere redenen gaan stinken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat we het op een laag programma met eco-stand hebben gewassen, waarbij minder water wordt gebruikt.

Het vloeibare wasmiddel lost dan niet helemaal goed op. Als je er dan ook nog eens wasverzachter bij doet, wordt het helemaal een grote smeerboel. Volgens de Libelle houdt donker textiel de geur beter vast en vooral wanneer het materiaal synthetisch is. Zweetgeur blijft daarom ook langer in van die donkere sport shirtjes zitten. Het is natuurlijk ook altijd goed om de wasmachine schoon te maken een paar keer per jaar. Zo voorkom je sowieso nare geurtjes van je wasgoed.

donkere-was-wasmachine

De oplossing tegen nare geurtjes

Het liefst wil je natuurlijk dat je natte was naar bloemetjes ruikt als je het uit de wasmachine haalt. De oplossing hiervoor is gelukkig niet heel moeilijk. Zorg ervoor dat er in de wasmachine genoeg ruimte is voor je was en prop niet alles als een gek erin. Als je op camping de mini wasmachine van de Action gebruikt, stop je er alleen wat luchtige jurkjes en korte broeken in.

Met de wasmachine in huis kun je het beste kiezen voor een wasprogramma met extra water. Donkere handdoeken en vaatdoekjes was je op 60 graden zodat alles goed schoon wordt. Daarnaast verricht een kopje schoonmaakazijn in het bakje voor de wasverzachter ook wonderen.

donkere-was-wamachine-stinken

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!