droge-handen-verzorgen-voorkomen
Beauty

Last van droge handen? Zo verzorg en voorkom je ze

Ken je dat akelige gevoel als je handen droog en trekkerig aanvoelen? Helaas zijn droge handen een veelvoorkomend probleem in de winter. Niet alleen is het koude weer niet goed voor de gasrekening, maar het zorgt ook nog eens voor een droge huid. Gelukkig zijn er veel fijne crèmes en middeltjes beschikbaar waarmee je snel je poezelige handjes terug hebt. Lees hier hoe je droge handen het beste kan verzorgen en voorkomen. 

Droge handen in de winter verzorgen

In de winter heb je het meeste last van droge handen omdat de luchtvochtigheid een stuk lager is dan in de zomer. Daarom is het extra belangrijk om je handen in de winter goed te verzorgen. De eerste stap is om de hele dag goed gehydrateerd te blijven. Als je een gewoonte hebt om te vergeten te drinken, of als je droge handen hebt door andere factoren, is de kans veel groter dat er vochtverlies optreedt dan wanneer je regelmatig drinkt. Drink dus de gehele dag door genoeg water of thee.

Naast hydrateren geldt: blijven smeren. Handcrèmes zijn handig om je handen te beschermen tegen de elementen, maar ze zijn ook een goede manier om te voorkomen dat je handen droog en gebarsten aanvoelen. Kies een handcrème met een rijke, verzachtende textuur om je handen te hydrateren en gehydrateerd te houden. Zoek naar cremès of lotions die sheaboter, vitamine E of andere verzachtende middelen bevatten. Check ook of er geen alcohol in de lotion of crème zit. Dit droogt de huid namelijk nog verder uit.

droge-handen-verzorgen-voorkomen

Droge handen in de winter voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, dus het best ga je droge handen al tegen voordat je er last van krijgt. Je voorkomt droge handen het beste door ze elke avond en ochtend goed in te smeren met een verzorgende crème. Ook is het verstandig om je handen in te smeren voordat je naar buiten gaat. Draag als je naar buiten gaat ook altijd handschoenen die kunnen ademen. Als je handen namelijk te veel zweten drogen ze op den duur ook uit.

Daarnaast kun je een luchtbevochtiger voor in huis aanschaffen. Deze houdt de vochtigheid in je huis op een aangenaam niveau voor je huid. En een minder leuke, maar erg belangrijke tip: drink minder alcohol. De meeste hydratatie van je huid begint van binnenuit, en alcohol is een grote boosdoener als het gaat om het uitdrogen van je huid. Probeer bij de volgende borrel dus eens een alcoholvrij alternatief: je handen zullen je dankbaar zijn.

droge-handen-verzorgen-voorkomen-preventief

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!