Living

Ruikt je droger niet meer zo fris? Dit is er waarschijnlijk aan de hand

droger-niet-fris-ruiken
Foto: Freepik

Kleine wasjes, grote wasjes: we zijn er maar druk mee. Een paar keer per week verdwijnen er heel wat kledingstukken in de wasmachine en worden ze linea recta overgeheveld in die handige droger. Als de droogtrommel heel wat overuurtjes maakt, kan het best zo zijn dat er een onaangename geur vanaf komt of je kleding ervan gaat meuren. Dat wil je niet hebben! Benieuwd naar de oplossing? Wij delen hem graag met je.

Vervelende geurtjes uit de droger krijgen

Eerder hadden we al in alle geuren en kleuren uitgelegd hoe je de wasmachine weer stralend schoon krijgt. Een sopje van water met groene zeep en een wasbeurt, een half kopje soda en wassen op 90 graden (zonder wasgoed) waren daarbij dé uitkomsten. Maar wat nou als die stank in de wasdroger niet meer te harden is? Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Volgens Coolblue zijn er meerdere mogelijke oorzaken om van die stank uit je droger af te komen.

Zo kan het best zijn dat je pas een nieuwe droger hebt en deze naar plastic ruikt. Dit komt doordat de kunststofdelen warm worden en deze geur afgeven. Gelukkig verdwijnt dit na een paar droogbeurten. Heb je de droger al een tijdje? Dan heb je misschien weleens gemerkt dat de pluizenfilter branderig ruikt. Dit stinkt niet alleen, maar kan ook gevaarlijk zijn. Haal daarom na elke droogbeurt het pluizenfilter uit de deuropening. Verwijder de stofdeeltjes en maak het filter schoon met een vochtig microvezeldoekje.

droger-schoonmaken-stinken

Condensor schoonmaken

Wist je dat het reservoirwater van de condensdroger kan hergebruiken? Het zal je misschien niet bakken met geld schelen, maar alle kleine beetjes helpen. Omdat het water uit de condens droger gedemineraliseerd is, is dit perfect als strijkwater. Ook is het geschikt om de auto ermee te wassen en je vloeren met dit goedje te dweilen. Let er wel op dat je de condensor goed schoon maakt.

Na een tijdje hoopt zich vuil daarin op en als je er niets aan doet, gaat het enorm stinken. Maak de condensor daarom elke 2 tot 3 maanden goed schoon. Spoel de condensor af onder de kraan en haal een vochtig doekje erdoorheen. Bij een warmtepompdroger zit de condensor vast. Die kun je schoonmaken aan de voorkant met een stofzuigborstel.

Wasgoed ruikt na het drogen onaangenaam

Komen jouw spijkerbroeken en jurkjes nou niet bepaald fris uit de droger? Dan kan het best zijn dat deze geur al voor het drogen is ontstaan. Gebruik een wasmachinereiniger en draai een wasje op een lege trommel op een speciaal reinigingsprogramma van de wasmachine. En let op: bij te veel of te weinig wasmiddel kan er tijdens het drogen ook een onaangename geur ontstaan.

Kijk ook in het labeltje op welke graden je een kledingstuk moet wassen. Was niet alles op 30 graden of ecostand. Anders heb je kans dat de nare geurtjes erin blijven hangen. En dat wil je niet! droger-wassen-stinken-wasgoed