Beauty

7 tips om droog en beschadigd haar na je 50e nieuw leven in te blazen

droog beschadigd haar vijftigste
Foto: Canva

Na je vijftigste levensjaar verandert er niet alleen veel aan je lichaam, maar ook je haar krijgt het zwaar te verduren. Zo kun je de overgang last krijgen van droog en beschadigd haar, dat minder glanst dan voorheen. Hoewel dit tot veel kopzorgen kan leiden, bestaan er gelukkig ook manieren om je haar weer te laten glanzen als vroeger. Womanly deelt graag deze 7 tips om je droge en beschadigde haar weer nieuw leven in te blazen. 

1. Voedzaam dieet voor glanzend haar

Wat we in ons lichaam stoppen, heeft directe invloed op de gezondheid van ons haar. Kies voor een dieet rijk aan omega-3-vetzuren, vitamine E en B-vitamines. Denk aan noten, zaden, vette vis en veel groene bladgroenten. Het resultaat? Glanzende lokken in plaats van beschadigd haar.

beschadigd-haar-voedsel

2. Hydratatie tegen droog en beschadigd haar

Net zoals onze huid dorst heeft naar vocht, snakt ons haar naar hydratatie. Ga voor een voedende, sulfaatvrije shampoo en conditioner en trakteer jezelf minstens een keer per week op een diep hydraterend haarmasker. Door je haar met iets meer aandacht te behandelen, zul je merken dat het er al een stuk minder droog en beschadigd uit zal zien.

3. Gebruik geen apparaten met hitte

We begrijpen dat je graag experimenteert met je kapsel, maar hitte-apparaten zoals een föhnborstel kunnen je haar beschadigen. Geef je haar een pauze van de föhn, stijltang en krultang. Als je toch niet zonder kunt, gebruik dan altijd een hittebeschermend product om je lokken te beschermen.

4. Natuurlijke oliën voor extra glans

Onze grootmoeders hadden het bij het rechte eind toen ze spraken over de kracht van natuurlijke oliën, zeker bij beschadigd haar. Arganolie, kokosolie en jojobaolie zijn wondermiddeltjes om je haar te voeden, te beschermen en een prachtige glans te geven. Masseer regelmatig een beetje olie in je haarpunten om het beschadigd haar een extra boost te geven.

beschadigd-haar

5. Laat je haar regelmatig knippen

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar regelmatig je haar laten knippen helpt om het gezond te houden. Gespleten haarpunten zorgen ervoor dat je haar er dof en beschadigd uitziet. Een kleine trim elke 6 tot 8 weken houdt je haar levendig en veerkrachtig. Zorg er alleen voor dat je kapper je coupe niet té kort knipt.

6. Niet te ruw drogen met een handdoek

Wrijf je haar niet ruw droog met een handdoek, want dit kan leiden tot breuk en beschadiging. Dep in plaats daarvan je haar voorzichtig droog om overtollig water te verwijderen. Gebruik voor een nog beter resultaat een oud t-shirt. Door de zachte textuur van de t-shirt stof krijg je minder snel last van beschadigd haar. 

7. Kam je haar met een beetje liefde

Kies voor een grove kam of een borstel met zachte haren om klitten en knopen voorzichtig te verwijderen. Begin onderaan en werk langzaam naar boven om je haar te ontwarren zonder het te beschadigen.

beschadigd-haar-borstel

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!