Beauty

Droogshampoo: is dat eigenlijk wel goed voor je haar?

droogshampoo-goed-haar
Is droogshampoo wel zo goed voor je haar? (Afbeelding: Freepik)

Het liefst wil je natuurlijk rondlopen met een fris kapsel. Een coupe a la frituurvet ziet er niet heel aantrekkelijk uit. Toch heb je niet altijd de tijd om je haren te wassen. Droogshampoo kan daarvoor de uitkomst bieden. Is dit goedje eigenlijk wel zo goed voor je haar? Womanly zoekt het voor je uit!

Droogshampoo blijft mateloos populair

Een paar spraytjes met dit middeltje en je lokken zien er weer uit om door een ringetje te halen. Lijkt allemaal zo makkelijk, maar toch kwamen we er onlangs achter dat we het droogshampoo als ons hele leven verkeerd gebruiken. Vaak voelt je haar na het sprayen als een plakkerig hoopje en laat het een witte waas achter.  Gelukkig had een TikTokker dé oplossing om ervoor te zorgen dat je het goedje niet ziet zitten.

Na het sprayen moet je namelijk de plantenspray vullen met water en je haar hiermee besprenkelen. Zorg ervoor dat het niet helemaal nat wordt, maar een klein beetje vochtig. Droogshampoo bestaat al heel wat jaartjes en wordt steeds populairder. Niet alleen vanwege het gemak maar ook omdat je er aardig wat volume mee kan creëren. Toch vroegen wij ons af of het spulletje wel zo goed is voor je haren.

droogshampoo-haren

Haaruitval en droge haarpunten

RTL Nieuws had dermatoloog Menno Gaastra ingeschakeld voor het antwoord. “Droogshampoo pakt als het ware het vet in. En dat droogt de hoofdhuid uit. Veel stevige ontvettende shampoo geeft ook een rode en geïrriteerde huid. En in het ergste geval kan irritatie zorgen voor haaruitval”. Niet zo heel fijn dus! Het beauty middeltje staat dan ook niet van niks in het lijstje met dingen die mega slecht zijn voor je haar. 

Het lijkt dus misschien goed spul om je haren weer even een opfrisbeurt te geven, maar is helaas is het niet de beste oplossing. Het creëert namelijk een laagje op je hoofdhuid als je het product in je erop sprayt.

droogshampoo

Oplossing voor droogshampoo

Helaas zitten er nog meer nadelen aan vast. Als je te vaak met droogshampoo in de weer gaat, dan krijgen je haarzakjes uiteindelijk geen zuurstof meer. Daarnaast kan je er ook roos van krijgen. Gebruik daarom droogshampoo alleen als het echt nodig is en niet vaker dan 2 keer per week.

Als je het te vaak sprayt kan het er zelfs voor zorgen dat je haren nog vetter worden. Hierdoor heb je sneller de neiging om weer naar die droogshampoo te grijpen en kom je dus in een soort visuele cirkel terecht. En dat wil je natuurlijk niet hebben.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!