tiktok-droogshampoo-verkeerd-gebruiken
Beauty

Je gebruikt droogshampoo al je hele leven verkeerd volgens TikTok hack

Is jouw haar ook zo snel vettig? Vaak wordt er gezegd dat je je haar niet te vaak moet wassen want dan wordt het juist vettig van. Maar iedere vrouw weet dat dit verdomd lastig is. Hoe vaak je het moet wassen is natuurlijk ook gebaseerd op je haartype. Toch wil je er niet bijlopen als een wandelende friteuse. Dé oplossing tussen twee wasbeurten door is eigenlijk wel de fles droogshampoo. Wij gebruiken hem al jaren maar kwamen er onlangs door TikTok achter dat we hem helemaal verkeerd gebruiken. Oeps!

Tips om vet haar te voorkomen

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Vet haar staat waarschijnlijk wel in het top 10 lijstje met één van de grootste frustraties in het leven van elke vrouw. Als je outfit helemaal on fleek is, wil je natuurlijk wel dat je haar er ook goed uitziet. Elke dag wassen, stylen en föhnen is een heel gedoe en zoals je waarschijnlijk al raadt; niet heel goed voor je haar.

Wist je dat koud douchen kan helpen bij vet haar? Als je met warm water doucht, komt de talgproductie sneller op gang dan als je koud water gebruikt. Nog een ander groot voordeel: bij koud water blijven je haarschubben gesloten. Hierdoor glanst je haar mooi en gaat het er niet dof uitzien. Daarnaast scheelt het je ook nog eens flink in de kosten. Even bibberen is het wel, maar met deze 3 tips is het zeker de moeite waard. Heb je haast en zit douchen er niet in? Lees dan snel verder wat de ultieme droogshampoo tip is.

droogshampoo

TikTok-hack: gebruik water met droogshampoo

Om toch nog een beetje fresh and fruity voor de dag te komen biedt droogshampoo dé uitkomst. Een paar spuitjes en je haar ziet er weer schoon uit. Helaas voelt het niet altijd even schoon als je met je handen door je haren gaat. Vaak voelt het als een plakkerig hoopje en laat het een witte waas achter. Gelukkig had een TikTokker dé oplossing om ervoor te zorgen dat je de droogshampoo niet ziet zitten. We kwamen er in eerste instantie achter via Happy in Shape.

Neem je favoriete droogshampoo en spray het tussen je haarwortels. Laat het dan eventjes inwerken en masseer het goed in. Vul daarna een plantenspray met water en spray je haar hiermee in. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je haar niet helemaal nat wordt, maar een klein beetje vochtig. Zo ziet het er meteen veel frisser uit. Het beste kun je deze ‘lifesaver’ toepassen voordat je naar bed gaat. De volgende dag word je dan weer fabulous wakker.

@jacimariesmithdo we think this will work….♬ original sound – jacimariesmith

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!