dry-january-alcoholvrije-slijterij
Food & Drinks

Dry January gaat jou eindelijk lukken met deze alcoholvrij slijterij

We kijken er allang niet meer van op als iemand een alcoholvrij biertje besteld. En zeker in deze Dry January maand komt dit van pas. Na een week voornamelijk water en frisdrank te drinken, wil je wel eens een andere smaak proberen. Tenslotte is frisdrank ook niet echt gezond als je dit veel drinkt. En tijdens een feestje wil je ook wel mee doen. Gelukkig bestaat er nu een alcoholvrije slijterij waar je kan kiezen uit heerlijke drankjes. 

Goede alcoholvrije wijnen in de slijterij

Lange tijd waren de wijnen zonder alcohol niet echt lekker. Maar de laatste jaren komen er steeds meer op de markt waar zelfs Harold Hamersma tevreden over is. Hij heeft de beste tegenwoordig ook in zijn lijst staan.

Deze kun je dus goed gebruiken om je keuzes te maken. Toch wil je deze wel eerst even zelf proeven voordat je een keuze maakt. Nietwaar?

alcoholvrij-nix-&-nix-slijterij

De alcoholvrije slijterij is een feit

Wij gingen op zoek waar je deze kunt kopen zonder het online te moeten bestellen. En dat kan zeker bij Nix & Nix, de alcoholvrije slijter. In 2021 begonnen een aantal vrienden de 1e alcoholvrije slijterij in Haarlem. En dat is een waar succes gebleken, want er zijn nu ook al vestigingen in Amsterdam, Tilburg en Amersfoort. Zij verkopen naast bier, wijn en bubbels,ook de nodige aperitieven, gin en wat er zoal op de markt komt. En je kunt daar dus rustig wat proeven. Maar ook online kun je daar alles bestellen.

Alcoholvrije wijnen worden eigenlijk gewoon gemaakt als wijn waarna de alcohol eruit wordt gehaald. Alles wat onder 0,5% alcohol zit valt onder alcoholvrij. Maar er is ook genoeg te vinden met 0% alcohol. En 0,5% alcohol is zo weinig dat je het niet eens in je bloed kunt zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NIX & NIX (@nixennix)

Wat zijn de beste wijnen zonder alcohol?

De Kolonne Null komt heel goed uit de testen. Daar heb je allerlei soorten wijn van, zowel Verdejo als Rouge Cuvee. Maar ook een Riesling en Sparkling Cuvée Blanc. Verder staan de wijnen van Leitz  hoog, ook hierbij heb je veel soorten zoals Riesling, Pinot Noir, Sparkling Rose en Blanc de Blancs.
Ook staan de wijnen van Odd Bird hoog in te lijsten.

Wijzelf proefden op aanraden een rode Zinfandel van Cero omdat we deze wilden drinken bij een stoofschotel. Dit is een toegankelijke wijn en laag in prijs. Wij vonden deze zelf iets zurig dus niet echt geschikt om zo te drinken, maar bij de Italiaanse stoofschotel paste deze wel. De keuze is tegenwoordig dus enorm,  je hoeft het daarom niet meer bij bier te houden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NIX & NIX (@nixennix)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!