Geld & Carrière

Dit is onverwacht de duurste supermarkt van Nederland in 2023

duurste-supermarkt-nederland-2023

Nu de kosten van ons levensonderhoud steeds hoger worden, zoeken we voor onze boodschappen het liefst de goedkoopste supermarkt op. En als je denkt dat je bij de Albert Heijn het duurste uit bent, dan vergis je je flink. Uit een onderzoek van Kassa staat namelijk een verrassende nummer één in de top 5 van duurste supermarkten in 2023.

Onderzoek Kassa naar duurste supermarkt

Het populaire tv-programma Kassa maakt kritische reportages over producten en bedrijven waar wij als consument veel mee te maken hebben. In een onderzoek naar de duurste en goedkoopste supermarkten deden medewerkers van Kassa bij zes verschillende supermarkten boodschappen. Ze kozen bewust voor de goedkoopste versie van alledaagse producten zoals thee, sinaasappels, aardappelen en wasmiddel.

De totale som van de boodschappen werd vervolgens vergeleken met de bedragen uit een peiling van september 2022. Wat bleek? De prijzen waren gemiddeld met 13,2% gestegen. Een opmerkelijke stijging in een half jaar, volgens Kassa. Dat betekent voor veel mensen die al krap bij kas zitten dat het besparen op boodschappen een steeds grotere uitdaging wordt. En dit terwijl het salaris voor de vakkenvullers niet noemenswaardig is gestegen in de afgelopen jaren.

duurste-supermarkt-kassa

Duurste supermarkt van Nederland in 2023

Om de kosten te dekken, is het dus zeker geen overbodige luxe om de duurste supermarkten te vermijden. Om erachter te komen welke supermarkt het duurste is, vergeleek Kassa de bonnetjes van alle zes supermarkten. Het resultaat was verrassend: Aldi blijkt in 2023 de duurste supermarkt te zijn. Aangezien de Aldi van oudsher juist wordt gezien als een goedkopere prijs concurrent van supermarkten zoals de Albert Heijn en Jumbo, is het opvallend om te zien dat je juist bij deze keten het duurst af bent.

Voor 27 producten betaalde je bij de Aldi €66,46, terwijl dit bij de Albert Heijn €64,84 en de Jumbo €65,36 was. De Dirk is met €56,46 de goedkoopste van de zes.  Volgens Kassa is de oorzaak van de grote stijging te wijten aan de oorlog in Oekraïne en de daaropvolgende energiecrisis. De impact hiervan was te merken op de gehele voedselketen, van boer, tussenhandel, supermarkt tot uiteindelijk de consument. Benieuwd naar de boodschappenlijstjes per supermarkt? Je vindt ze op de website van Kassa.

duurste-supermarkt-voeding

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!