ouder-worden-eclat-collageen-beauty-blend
Beauty

Stralend ouder worden met éclat Collageen Beauty Blend

Een mooie jonge huid: daar dromen we natuurlijk allemaal wel van. Hoe fijn als je dat kan bereiken met de Collageen Booster van éclat!? Het drankje heeft niet alleen een heerlijke tropische smaak, maar zorgt er ook nog eens voor dat je huid, haar en nagels er op z’n allerbest uitzien. Wij hebben deze huidverjongende collageen booster uitgebreid getest. De beautywereld kan niet meer zonder deze parel!

éclat komt van Nederlandse bodem

Beautyproducten uit ons eigen kikkerlandje: daar houden wij van! Filiz (58) en Gamze (32) zijn moeder en dochter, maar tegelijkertijd ook zakenpartners. Allebei hebben ze de nodige ervaring in the pocket. Filiz was eerder eigenaresse van een drogisterij en haar moeder Gamze deed veel kennis op in de beautybranche. Het tweetal heeft hun krachten gebundeld om de perfecte Collageen Beauty Booster te creëren. En dat is ze zonder twijfel ontzettend goed gelukt!

Kom je met jouw Franse kennis niet verder dan ‘Bonjour, Oui en Croissant’? Dan heb je vast geen idee wat éclat betekent? Eigenlijk heel simpel, éclat betekent letterlijk ‘stralen’. Toepasselijker kan bijna niet, want stralen doet je huid zeker nadat je een kuurtje hiervan hebt gevolgd. Ben je benieuwd waarom collageen nou zo goed is voor je huid? Lees dan snel verder!

éclat-collageen-filiz-gamze

Het belang van collageen voor je huid

Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam en is een belangrijk onderdeel van alle bindweefsels. Nadat je maar liefst 25 kaarsjes hebt uitgeblazen, neemt de natuurlijke collageenproductie helaas af. Een verminderde productie zorgt voor rimpels, afname van huidelasticiteit en maken je spieren en gewrichten ook nog minder soepel. Tja, het hoort natuurlijk allemaal bij het ouder worden.

Toch kun je dit proces enigszins verminderen. Door dagelijks collageen toe te voegen aan een gezond voedingspatroon, verzorg en ondersteun je de huid van binnenuit. Collageen draagt bij aan een natuurlijke huidverjonging, hydratie van de huid en het verminderen van rimpels/fijne lijntjes. Niet raar ervan opkijken als je omgeving jou ineens een paar jaren jonger schat!

SHOP NU VOOR 35,96

Marin Collageen en Vegan Collageen

Het beauty merk éclat heeft twee verschillende toppers in het assortiment: de Marine Collageen en de Vegan Collageen. Allebei de varianten hebben bijna dezelfde ingrediënten. De vegan verpakking bevat, zoals je waarschijnlijk wel kan raden, 6 gram vegan collegaan booster in plaats van 6 gram viscollageen. Womanly testte de Marine Collageen. Dit is een viscollageen type 1 & 3 en wordt gewonnen uit de graat en huid van een duurzaam wild gevangen kabeljauw.

Deze vissoort heeft geen behandelingen of antibiotica ondergaan. Fijn om te weten! De collageen is aangevuld met hyaluronzuur en 16 vitaminen en mineralen, waaronder vitamine C, biotine (voor sterk haar), ijzer, magnesium, selenium en zink. Misschien is het je weleens opgevallen dat er meestal rundercollageen wordt gebruikt? Bij éclat hebben ze bewust gekozen voor viscollageen. Dit komt volgens hun namelijk meer overeen met het menselijke collageen en wordt daardoor sneller opgenomen in het lichaam.

Womanly testte de Marine Collageen uit

Onze hoofdredactrice Kim mocht dit goedje eens fijn uitproberen. Zo’n 10 jaar geleden op vakantie in Amerika, kon je al niet meer om al collageen producten heen. In elke supermarkt of drogist stond er wel een crème, poedertje of tablet in de schappen te shinen waarin collageen zat verwerkt. In Nederland was dit toen helemaal nog niet zo populair. Om het beste resultaat eruit te krijgen wordt aanbevolen om dagelijks 10 gram per dag te nemen. Capsules bevatten vaak maar 600 milligram.

Dan zou je dus dagelijks 16 capsules per dag nodig hebben om hieraan te komen. Ieks, dat is een heleboel! Een zakje van éclat bevat precies 10 gram collageen poeder. Sowieso erg handig dat de collageen poeder in één grote zak zit, en daar weer 30 losse verpakkingen inzitten. Zo hoef je niet moeilijk te doen met een schep en losse poeder. Vaak belandt de helft daarvan naast het glas Ook kun je de zakjes gemakkelijk meenemen naar je werk, studie of een andere plek waar je dit verfrissende drankje wilt zippen. 

SHOP NU VOOR 35,96

Elk moment genieten van éclat collageen

Het maakt eigenlijk niet uit op welk moment je het drankje neemt. In de ochtend kun je er mee ontbijten door door het door je muesli met yoghurt toe te voegen en in de avond maak je er een feestdrankje van door er een leuk rietje in je glas toe te voegen. In de zomer doet ‘ie het ook heel goed als verfrissend drankje met wat ijsblokjes of door je ijskoude fruit smoothie. De smaak vond ik heerlijk zoet. Vooral omdat ik probeer om zo min mogelijk zoetigheid te nemen, voelde dit als een soort toetje. Even een lekker geluksmomentje.

Ik heb het drankje 30 dagen geprobeerd en zag vooral dat mijn huid veel minder oneffenheden vertoonde. Het zag er toch even wat rustiger uit dan ervoor en straalde zelfs. Na een maand zal je al wat merken, maar na 90 dagen zie je een flink verschil en kan je niet meer zonder! Je kunt Eclat’s Marine Collageen Beauty blend op de site van éclat kopen of op Bol.com. Bij die laatste is hij zelfs in de aanbieding en betaal je nu maar 35,96 in plaats van 39,95 euro voor 30 zakjes.

eclat-collageen-testen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

SHOP NU VOOR 35,96