Beauty

Eelt verwijderen: zo krijg je weer snel poezelige voetjes

eelt-verwijderen-zachte-voeten
Bron: Freepik

Sokken in sandalen mogen dan wel een trend zijn in 2023; wij geven onze voetjes veel liever de vrijheid met het warme weer. Toch zit daar helaas wel één nadeel aan vast. Met een dikke eeltlaag op je hiel zien die sandaaltjes er ineens veel minder charmant uit. Wist je dat een dure pedicure helemaal niet nodig is om ze weer poezelig zacht te krijgen? Onderstaande tips kun je gewoon thuis uitvoeren.

Wat is eelt eigenlijk precies?

Wanneer de bovenlaag op je huid verdikt is, noemen we dat eelt. Het ontstaat door te veel druk en wrijving. Een beetje eelt is helemaal niet verkeerd en werkt juist beschermend. Toch kan teveel ervan niet zo fris eruit zien en zelfs zorgen voor vervelende klachten. Je kan dan bijvoorbeeld last krijgen van pijnlijke plekjes of kloven.

Wist je trouwens dat 1 op die 10 mannen opgewonden wordt van voeten? Waarschijnlijk zijn dat wel schone en verzorgde voetjes. Niemand wordt tenslotte warm van die gele, verharde plekken. We gaan d

eelt-verwijderen-voeten

Hoe voorkom je dit vervelende kwaaltje?

Zoals we weten komt het vaak voor op je voet, hiel of onder je tenen. Volgens Libelle.nl kunnen de oorzaken onder andere zijn: zweetvoeten, een afwijkende stand van de voet of verkeerde schoenen dragen. Het is daarom ook belangrijk om altijd goede schoenen uit te kiezen. Ook als je veel moest staan tijdens je werk of een paar kilootjes te zwaar bent, komt er meer druk op je voeten terecht. Hierdoor is de kans groter dat je eelt ontwikkelt.

Om dit vervelende kwaaltje te voorkomen kan je een eeltcrème gebruiken. Elke drogist heeft dit wel in de schappen staan. Breng dit goedje twee keer per dag aan op je hielen en bal van je voet en masseer het zachtjes in. Wel belangrijk om het regelmatig te blijven gebruiken als je eenmaal zachte voetjes hebt bereikt, anders kan het zomaar ineens zijn dat je opnieuw zo’n vervelende hoornachtige verdikking krijgt.

Hoe verwijder je gemakkelijk eelt?

Een voetenbadje is niet alleen fijn voor je onderbouw, maar kan ook nog eens heel ontspannen werken. Laat je voeten voor zo’n 10 minuten erin weken, zodat de huid zacht is en je het eelt makkelijker weg kan halen. Daarna droog je ze af en gebruik je een fijne voeten crème.

Een eeltvijl of puimsteen zijn ook effectieve opties. Hiermee schraap je de dode huidcellen voorzichtig weg. Een andere manier om de harde huidlaag te verwijderen is met de eeltsokken van de Kruidvat .Met deze speciale peeling gaat je huid na een paar dagen vervellen en houd je mega zachte voetjes over.

zachte-voeten-vervellen-eeltsokken-kruidvat-

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!