jongeren-beroemd-een-op-drie
Media & Entertainment

Dit is waarom maar liefst 1 op de 3 jongeren beroemd wil worden

Heb jij er ooit van gedroomd om beroemd te worden? Het blijkt dat je lang niet de enige bent. Uit een recent onderzoek van 3Vraagt en Brandpunt+ komt naar voren dat één derde van de jongeren wel eens het verlangen heeft om beroemd te zijn. Vooral onder 16- tot 24-jarigen is de ambitie om overal herkend te worden populair, met 43% van hen die deze droom delen.

Luxe leven of juist mensen helpen

Wat is de reden voor dit verlangen naar een leven als beroemdheid? Voor 37% van de ondervraagden is het vooral om aanzien te hebben, terwijl 36% zegt dat ze graag willen laten zien waar ze goed in zijn. Sommigen willen ook graag veel geld verdienen en een luxe leven leiden, wat voor een kwart van de deelnemers de belangrijkste motivatie is. Het is niet voor niets dat Instagram tegenwoordig vol staat met ‘get rich quick’ coaches en influencers.

Maar het meest opvallende resultaat is dat 71% van de ondervraagden aangeeft dat ze hun beroemdheid vooral willen gebruiken om de wereld een stukje beter te maken. ‘Ik wil graag mensen helpen die nu naar mijn mening te weinig in beeld worden gebracht’, zegt een van de deelnemers. ‘Zoals mensen met autisme, depressie, speciaal onderwijs verleden en eigenlijk iedereen die het moeilijk vindt om over het leven te praten.’

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

De keerzijde van beroemd worden

Toch heeft beroemd zijn ook een keerzijde, zo zeggen de jongeren. Het lijkt ze lastig dat iedereen via sociale media snel een oordeel over ze heeft als ze iets ‘fouts’ zeggen of doen. Het feit dat hun privéleven niet meer privé is en dat alles wat ze doen online staat, vinden ze ook moeilijk. Ook laten mensen makkelijk hatelijke opmerkingen op posts en video’s achter. Het lijkt de jongeren lastig om hier altijd goed mee om te gaan.

Daarnaast is beroemd worden minder makkelijk dan het soms lijkt. 85% van de ondervraagden denkt dat beroemd worden erg lastig is. ‘Er zijn maar een beperkt aantal plekken voor bijvoorbeeld grote acteurs, presentatoren, zangers. Als je al zo goed bent dat je voor zo’n plek in aanmerking komt, moet je ook nog het karakter hebben om er te komen én het vol te houden’, zegt een deelnemer. Toch proberen? Zoek dan een onderwerp waar je zelf gepassioneerd over bent. Zo houdt je de weg naar succes makkelijker vol.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!