Health

Waarom elektrisch poetsen veel beter is dan met een simpele handtandenborstel

elektrisch-poetsen-philips-sonicare-tandenborstel
Foto: Philips

Vind jij het heerlijk om een paar keer te snoozen als je wekker afgaat en ben je haast niet wakker te krijgen? Wees gerust, jij bent niet enige die zijn bedje zo lekker vindt liggen. Door je ochtendroutine in alle haast uit te voeren, houd je helaas wel minder tijd over aan persoonlijke verzorging. En we willen natuurlijk wel met een verzorgde toet en schone tanden aankomen. Voor dat laatste hoef je maar 2 minuten van je tijd in te leveren. En met een elektrische tandenborstel is poetsen helemaal een eitje. 

Poetsen met een elektrische tandenborstel

Volgens onderzoek van Philips blijkt dat veel volwassenen in Nederland zichzelf niet voldoende tijd gunnen in de ochtend. Wist je dat we bijvoorbeeld gemiddeld maar 46 seconden ons gebit poetsen door alle haast? We zeggen natuurlijk niet voor niets: haastige spoed is zelden goed. Want al dat gejaag kan resulteren in een flink ochtendhumeur (of misschien wel de hele dag), maar ook een slechte mondhygiëne.

Verschillende studies tonen zelfs een sterk verband aan tussen een slechte mondgezondheid en chronische ziekten zoals diabetes, hartziekten en beroertes. Wereldwijd lijden ongeveer drie en een half miljard mensen aan mondziekten – zoals tandbederf en tandvleesproblemen. Als je dagelijks deze belangrijke stap in je routine verwerkt, kun je onnodige gezondheidsrisico’s voorkomen. En een stralende gezonde lach is natuurlijk ook een pluspuntje voor je zelfvertrouwen.

elektrische-tandenborstel-philips-sonicare

Philips Sonicare elektrische tandenborstel

Deze Philips Sonicare Prestige 9900 is de crème de la crème onder de elektrische tandenborstels. Deze parel heeft maar liefst 62.000 poetsbewegingen per minuut. Vergelijken we dat met een gewone tandenborstel dan komen we op 121 poetsbewegingen. Altijd al gewend aan poetsen met de hand? No worries: Philips Sonicare maakt de overstap van een handtandenborstel naar een elektrische tandenborstel een fluitje van een cent.

In tegenstelling tot veel andere elektrische borstels zijn deze opzetborstel niet rond, maar gewoon ovaal; zoals je van een handtandenborstel gewend bent. De schuine haren van de A-3 Premium All-in-One opzetborstel verwijderen tot wel 20 keer meer tandplak, zelfs op moeilijk bereikbare plekken. Vergeet trouwens ook niet om je tong te poetsen. Daar kunnen behoorlijk wat bacteriën op zitten.

tandenborstel-elektrisch SHOP NU VOOR 199

Waarom is elektrisch poetsen beter dan met de hand?

Wist je dat 69 procent van de Nederlanders nog poetst met de hand? En dat terwijl een elektrische tandenborstel-zoals de Sonicare- wel tot 20 keer effectiever is en tot 100% meer tandenplak verwijdert dan een handtandenborstel. Door de unieke driehoekige punten van de opzetborstels worden vlekken in minder dan twee dagen tot 100% meer verwijderd. De lange borstelharen bieden diepe reiniging voor gezonder tandvlees in slechts twee weken.

En dat is tot wel 15 keer gezonder voor jouw tandvlees dan een handtandenborstel. Tel uit je winst!  Met persoonlijk aanpasbare instellingen en een ingebouwde timer maakt de Philips Sonicare 9900 Prestige poetsen tot een echt feestje. Je doet het namelijk niet alleen, want door de SenseIQ technologie wordt er bepaald welke zorg jouw mond nodig heeft en met de persoonlijke begeleiding in de app wordt dit allemaal haarfijn uitgelegd. Wel zo makkelijk!

elektrische-tandenborstel

Womanly review Philips Sonicare Prestige 9900

Wij waren één van de gelukkige bofkonten die de elektrische tandenborstel van Sonicare mochten testen. Het is even wennen als je normaal poetst met een ronde tandenborstel, maar al snel raak je aan de A3-Premium opzetborstels gewend- en zelfs aan het kietelgevoel van de borstel.

Het is vooral een hele fijne uitkomst dat je op de mondkaart in de app ziet welke tanden je goed poetst of welke meer aandacht nodig hebben. Na een poetsbeurt voelden mijn tanden veel schoner aan dan ervoor. Daarnaast staat de tandenborstel met zijn luxe uitstraling mega mooi in jouw badkamer. Ben je enthousiast geworden? Bol.com heeft nu een aanbieding met maar liefst 13 procent korting. Voor de Philips Sonicare betaal je nu 199 euro in plaats van 229,00 euro.

tandeborstel-philips-sonicare SHOP NU VOOR 199