Life & Health

Uit deze escape room kan je alleen ontsnappen door genoeg wijn te drinken

Uit deze escape room kan je alleen ontsnappen door genoeg wijn te drinken

Escape rooms blijven nog steeds mega leuk! Het is een geschikt uitje met een vriendengroep of zelfs met je collega’s. Kun je meteen testen wie de grootste stresskip in je groep is. Er zijn veel spannende escape rooms in eigen onze land te vinden. Bijvoorbeeld Casa de Papel Escape Room in Utrecht of  Prison escape in Breda. Toch moet je voor de meest bijzondere iets verder reizen, namelijk naar Parijs. 

Escape room met glazen wijn

In Parijs weten ze wel wat het goede leven is. Daar hebben ze natuurlijk de lekkerste stokbroden, maar ook de beste wijnen. Geen wonder dat ze een wijn Escape room hebben geopend. Dit noemen ze de Wine Gaming en hierbij kun je alleen ontsnappen door zoveel mogelijk wijn te proeven. Niet verkeerd toch?

We leggen je even uit hoe het spelletje werkt. Met je team vind je de weg naar buiten alleen als je puzzels oplost door te raden welke wijn je proeft. Achter elk slot zit namelijk een glas wijn verstopt. Spelenderwijs kom je dus alles over wijnen te weten. Wij hebben zo’n idee dat je na het derde slotje al wat minder goed kan nadenken. Dat wordt dus een lang spelletje. Thuis kun je nog even door ‘wijnen’ want wie de code op tijd kraakt, krijgt de mooiste fles mee.

escape-room-wijn

Hier wil ik naartoe!

Ben jij inmiddels al je trolley aan het inpakken na het lezen van bovenstaande tekst? Dan wil je vast wat praktische info weten. Je bent ongeveer een uur bezig om de flessen wijn te bevrijden. Dit doe je met een team van 4-6 spelers. De originele versie speel je in de kelders van het restaurants Les Petits Crus in Parijs en in Toulouse. De liefhebbers van wijngaarden kunnen terecht voor een ‘discovery’ versie op het terrein van de wijnpartners van de organisatie.

Als je met een groep collega’s toevallig in Parijs bent, kan het ook nog een leuk idee zijn om de Wine Gaming in te huren. Ze kunnen het spel namelijk ook op een plek naar voorkeur opzetten voor een geprivatiseerde groep. Dit is mogelijk van 6 tot 90 personen. Wij zien het wel zitten, jij ook?