Food & Drinks

De Espresso Martini oliebol is de beste uitvinding van 2022

Espresso Martini oliebol oliebollen expert

Drankjes mixen met populair eten: het lijkt dé hype van dit seizoen te zijn. Zo schreven we gisteren al over een limited edition biertje met autodrop smaak. Vandaag trakteren we je op de ‘Esma Oliebol’. De Espresso Martini cocktail, gemaakt met wodka, espresso, koffielikeur en suikersiroop, stond afgelopen jaar opeens bij elk café en restaurant op de kaart. Tom Commers, eigenaar van De Oliebollen Expert, besloot het mega populaire drankje te eren met een speciale bol.

Espresso Martini Oliebol

Tom Commers heet niet voor niets De Oliebollen Expert. Elk jaar bedenkt hij een nieuwe bijzondere variatie op ons traditionele oud-en-nieuw gebak. Zo introduceerde hij vorig jaar de Limoncello bol gevuld met echte limoncello. Op zijn website zien we nog meer fantastische uitvindingen voorbij komen. Wat denk je bijvoorbeeld van een Tony Chocolonely Karamel Zeezout bol?

De Espresso Martini oliebol is wat ons betreft zijn beste creatie tot nu toe. De bol is gemaakt met echte koffielikeur en wodka van het bekende merk Van Kleef. Daarbovenop komt nog een lekkere toef room en de bekende chocolade koffieboontjes. Een cocktail, dessert en oud-en-nieuw traditie in één: wat wil je nog meer?

Thuisbezorgd of langs de kraam

Het slechte nieuws is dat Tom’s bollen alleen nog maar verkrijgbaar zijn in Amsterdam en Den Haag. Het goede nieuws is dat je binnen die steden zijn heerlijke creaties bij je thuis kunt laten bezorgen. Je hoeft dus niet meer op Oudejaarsdag in de rij bij Piet’s oliebollenkraam op de hoek.

Naast zijn speciale bollen verkoopt Tom ook originele, krenten én vegan varianten. Bovendien vind je op zijn website speciale feestdozen met onder andere een fles champagne en een kraslot. Zo ga je helemaal goed voorbereid het nieuwe jaar tegemoet. Liever de man himself in het echt ontmoeten? Dit jaar opende Tom in Den Haag zijn eigen traditionele babykraam, in een geweldige babyroze kleur. We love it!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!