Beeld: Instagram Dion Cooper/ AVROTROS
Media & Entertainment

Eurovisie Songfestival 2023: Wie zijn het duo Dion Cooper en Mia Nicolai?

Tijdens alweer de 67ste editie van het Eurovisie Songfestival gaan het muzikale duo Dion Cooper en Mia Nicolai voor ons naar Liverpool. De twee zijn aan elkaar gekoppeld door songfestivalwinnaar Duncan Laurence en songwriter Jordan Garfield. Twee jaar geleden waren ze nog totale onbekenden voor elkaar, maar nu gaan ze samen Nederland vertegenwoordigen in 2023. Nog nooit van dit koppel gehoord? Je bent niet de enige! Womanly zoekt voor je uit wie deze nieuwkomers zijn. 

Nieuwe gezichten voor Nederland op het Eurovisie Songfestival

Radio-dj Giel Beelen had al de primeur, want hij mocht Dion Cooper twee weken geleden nog in zijn show welkom heten. Daar song hij de akoestische song Blue Jeans en Giel was daar razend enthousiast over. Op Twitter schreef de radio-dj dan ook: ”Dion Cooper samen met Mia Nicolai naar het Songfestival! Als het net zo goed wordt als dit optreden 2 weken geleden, dan kan ’t alleen maar hoog eindigen”. Nu ben je vast benieuwd naar het liedje waarmee Dion Cooper en Mia Nicolai gaan shinen op het Eurovisie Songfestival?

Helaas blijft het nummer nog even geheim, waarschijnlijk mogen we deze in het nieuwe jaar eindelijk gaan bewonderen. Wel leuk om erbij te vertellen dat Duncan Laurence, songwriter Jordan Garfield (en tevens verloofde van Duncan) en Dion en Mia samen het nummer met z’n vieren hebben geschreven. Op 9 en 11 mei vinden de halve finales plaats en op 13 mei de finale van het Eurovisie Songfestival. Wij zijn kunnen niet wachten, maar eigenlijk willen we eerst weleens weten wie de personen achter dit duo zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dion Cooper (@itsdioncooper)

Mia Nicolai is opgegroeid met muziek

Allebei de artiesten zijn nog niet bij het grote publiek bekend. Toch zitten ze beiden al veel langer in de muziekindustrie. Voor de 26-jarige Mia is muziek dan ook met de paplepel ingegoten. Volgens de nieuwssite AD volgt ze sinds haar derde al viool-en pianolessen en heeft ze zich als kind niet verveelt met onder andere ballet, toneel en muziek.

Mia komt uit Amsterdam en heeft een Nederlandse vader en een Russische moeder. Op dit moment woont ze in Los Angeles en heeft de droom om daar door te breken. Inmiddels heeft ze na haar eerste singel ‘Set me Free’ ook haar tweede liedje ‘Mutual Needs uitgebracht’. Deze werd bij een radioshow van Zene Lowe gedraaid in Amerika. Beluister de song hieronder. Wij vinden hem in ieder geval prachtig. Dat belooft veel goeds voor volgend jaar op het Eurovisie Songfestival.

Dion Cooper droomde altijd van een artiestenleven

Het kan zomaar eens zijn dat de droom van de 28-jarige Dion Cooper binnenkort uitkomt na zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival. Deze muzikant wilde namelijk altijd al een grote artiest worden door muziek te maken.

Vanaf zijn 15de is hij al innig verbonden aan zijn gitaar en kan niet meer zonder. Sinds 2020 brengt de zanger muziek uit. Duncan Laurence en zijn verloofde hebben al eerder songs voor Dion geschreven. Zo schreven ze mee aan de singles ‘Know’ en ‘Blue Jeans’. Hieronder kun je het nummer ‘Know’ beluisteren. Eentje die je aanzet bij de knisperende haard samen met een goed glas wijn.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!