Beauty

‘Facekini’ voor bleke huid ongekend populaire trend in China

facekini-bleke-huid-china
Afbeelding: RTL Nieuws

Nu de zon de komende dagen weer begint met schijnen, zitten we maar al te graag met ons gezicht in het zonnetje. Maar hoewel een zongebruinde huid bij ons een schoonheidsideaal is, is dat lang niet in alle landen het geval. In China vermijden vrouwen de zon namelijk zoveel mogelijk. Het dragen van een ‘Facekini’, gezichtsmaskers tegen de zon, wordt in China steeds populairder. 

Bleke huid als schoonheidsideaal

Hoewel we niet graag zó oranjebruin zijn als deze TikTokker die verslaafd is aan de zonnebank, zeggen we absoluut geen nee tegen een gezond bruin kleurtje. En hoewel we onszelf altijd insmeren met een goede zonnebrand om rimpels te voorkomen, zitten we graag met ons gezicht in de zon. Van je vakantie terugkomen met een bruin kleurtje in je gezicht ziet er wat ons betreft mooi en gezond uit.

In China is het omgekeerde het geval: hier wordt een zongebruinde huid geassocieerd met iemand die veel buiten werkt in de zon, en daardoor van een ‘lagere klasse’ is als iemand met een bleke huid. Daarom zien ze een bleke huid als een schoonheidsideaal, en doen ze er alles aan om hun huid zo bleek mogelijk te houden.

facekini-china

Facekini: gezichtsmasker tegen gebruinde huid

Om het bruinen van de huid in de hete zomer van China tegen te gaan, hebben de Chinezen een slimme oplossing bedacht: de zogenaamde ‘facekini’. Deze razend populaire uitvinding lijkt op een bivakmuts: een masker gemaakt van een zachte stof die alles behalve de ogen, neus en mond bedekt. Om de maskers wat minder eng te maken, hebben ze vaak kleurrijke prints.

Naast de maskers dragen de Chinese vrouwen geen bikini, maar een volledig zwempak inclusief handschoenen. Zo zorgen ze ervoor dat hun lichaam geen zon opvangt, tot groot contrast met onze kleine bikini’s. Hoewel de facekini eerst door oudere vrouwen werden gedragen, is hij nu populair onder alle leeftijdsgroepen. Dit komt door de hete zomers. Wie weet lopen wij over een paar jaar ook met deze gezichtsmaskers op.

facekini-masker-china

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!