feromonen-parfums-verleiden-mannen
Beauty

Feromonen parfums verleiden elke man met je eigen lichaamsgeur

Op de redactie van Womanly zijn we gek op parfum. We willen het liefst de hele dag door lekker ruiken. Dat hoeft geen probleem te zijn voor je portemonnee met goedkope Zara parfums die hetzelfde ruiken als bekende merkgeuren. De laatste tijd zien we een nieuwe variant steeds vaker voorbijkomen: parfums met feromonen. Wij waren wel benieuwd waarom deze ineens zo gewild zijn en wat het nou precies is.

Wat zijn feromonen precies?

Het woord ‘feromeen’ komt va het Griekse ‘pheran’ en ‘horman’. Via Trendalert.nl kwamen we erachter dat dit ‘drager van opwinding’ betekent. Bij ons mensen worden feromonen geproduceerd door zweetklieren. Eigenlijk ruik je feromonen niet, maar toch neem je ze onbewust waardoor het vomeronasaal orgaan dat in je neus zit.

Dit zorgt ervoor dat je iemand jou nog aantrekkelijker vindt en wel heel graag bij jou in de buurt wil zijn. En dan hebben we het niet over samen bootje varen of een kopje thee drinken, nee het werkt namelijk lustopwekkend. Niet zo vreemd dat het dus steeds vaker in parfums worden verwerkt.

@easytoys Beetje valsspelen mag 👌#feromonen #parfum #EasyToys #voorjou #lekkerruiken ♬ Watermelon Sugar – Harry Styles

Parfums met feromonen een ware TikTok trend

Verschillende TikTokkers gaan helemaal los op deze nieuwe trend. Je zou namelijk duidelijk verandering merken hoe mensen op de geur reageren. Heb je dus al een tijd een oogje op die ene crush? Dan zou een flesje van dit wondermiddel zomaar ineens een beetje kunnen helpen. Volgens hnl.be werd het een hype toen TikTokker Erin Dugan in video de ‘Pure instinct Roll-on’ uittest. Deze parfum vermengt zich met de PH van je eigen lichaam en maakt je onweerstaanbaar, zijn de woorden van Erin. 

Kristof Lefebere, parfumeur bij het Belgisch parfum merk MIGLOT legt aan hnl.be uit: ”De meeste feromonen parfums die te koop zijn in de winkel, zijn gebaseerd op witte muskus. Dit is een geur die een beetje naar onze huid ruikt. Dit wordt ook in veel wasproducten gebruikt, waardoor we het associëren met de huid”. Ook Bol.com verkoopt een Feromonen roll voor vrouwen die je op elk gewenst plekje van je huid kan doen. Kom maar op met die spannende dates!

feromonen-parfum SHOP NU VOOR 23,95

@erinduganjurchak 🙊🙊🙊#pheromoneperfume #amazonfinds ♬ It’s Been A Long Long Time – Harry James

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!