Beauty

Zo geef je fijn en dun haar een blijvende volumeboost

fijn dun haar volume boost

Ben jij niet gezegend met een kapsel vol volume, maar heb jij eerder dun haar en het haartype ‘slap gordijn’? Geen zorgen, want er zijn veel manieren om je kapsel toch die gewenste volume boost te geven. Wij zetten de beste tips en tricks voor fijn en dun haar voor je op een rij. 

Föhnen voor volume

Waarschijnlijk heb je je haar al lang eens geprobeerd te fohnen, waarnaar het na een half uur alweer als een soufflé in elkaar zakte. Toch kan het op een juiste manier föhnen van je haar wel degelijk voor een va-va-voom effect zorgen.
Het geheim? Gebruik een föhn met een krulborstel-opzetstuk en zet je haren nadat je ze geföhnd hebt vast met krulspelden. Gebruik voordat je je haar föhnt een textuurspray voor extra volume. Fixeer je krullen na het föhnen met een beetje haarspray voor een extra langdurig effect.

@audreyvictoria_ perfect blowout every time #hairtok #blowoututorial #hairtutorial ♬ die for you remix – dee

Reverse washing techniek

Gebruik jij tijdens het wassen altijd een conditioner? Als je dun haar hebt, kan een conditioner  je haar zwaar en slap maken. Om dit te voorkomen, kun je het beste de ‘reverse hair washing’ techniek gebruiken.

Bij deze techniek was je je haar eerst met conditioner voordat je het met shampoo wast. Zo krijgt je haar wel de benodigde hydratatie van de conditioner, maar blijft de conditioner niet te overvloedig in je haar zitten na het wassen. Met de shampoo haal de restjes van de conditioner extra grondig weg.

@audreyvictoria_ The end result 😶 I’m shocked, just wait #hairtok #haircare #haircareroutine #shampoo #conditioner ♬ original sound – kekesslowedaudios❤️

De juiste verzorging voor dun haar

Dun haar kan er snel vet uit gaan zien. Daarom is het extra belangrijk om een goede shampoo te hebben die je haar wel volume geeft, maar niet te vet maakt. Probeer bijvoorbeeld eens de haarverzorgingslijn van Authentic Beauty Concept, die bestaat uit een shampoo en een conditioner die je haar super vol en zacht maken. De producten bevatten krachtige antioxidanten en natuurlijke ingrediënten die je haar zacht en vol maken zonder deze te verzwaren.

Zorg er daarnaast voor dat je je haar ook na het wassen goed verzorgt. Wees voorzichtig met het gebruik van haarelastiekjes en het dragen van te strakke kapsels. Hoewel het dragen van bijvoorbeeld een strakke paardenstaart op dit moment een haartrend is, kan het ervoor zorgen dat je haar te strak wordt getrokken en dan uitvalt. Je wilt niet eindigen zoals deze ballerina met permanent haarverlies door jarenlang te strakke kapsels te dragen.