fit-push-ups-leeftijd
Health

Fit test: zoveel push-ups moet je stiekem kunnen per leeftijd

Ben je een sportief typje? Dan was je vast blij verrast toen Annebel Visscher haar eigen booty programma lanceerde. Een fit lichaam zorgt er uiteraard voor dat je langer gezond blijft en dat willen we! Sommige oefeningen zoals push-ups kun je heel eenvoudig thuis uitvoeren. Handig als het buiten regent of als je op de kids moet letten. Het is natuurlijk altijd leuk om leuk om een doel in het leven te hebben en deze ook te vergelijken met je vriendengroep. Hoeveel push-ups moet je minimaal achter elkaar kunnen?

Push-ups achter elkaar per leeftijd

JFK Men berekent het aantal push-ups per leeftijd op twee manier. Ze kijken naar de militaire standaard (volgens de Army Physical Fitness) en de medische standaard. Hier zit namelijk nogal een verschil in, niet iedereen is natuurlijk één grote spierbonk. Omdat JFK natuurlijk meer op mannen gericht is, zochten wij even verder naar een geschikt schema. We zijn uiteraard powervrouwen, maar we willen nog wel kunnen lopen na een paar sessies.

Als je een doel wil opstellen en je motivatie wil behouden dan moet dit natuurlijk wel realistisch zijn. We kwamen daarbij uit op Fitforty.nl. Een platform die zich richt op fit zijn na je 40ste. Voor iedereen die jonger is: de leeftijdscategorie 25-35 jaar kun je er ook in terug vinden. Beoordeel je eigen fitheid aan de hand van onderstaand schema.

push-up-leefijd

Schema push-ups per leeftijdscategorie

In beweging zijn is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook nog eens leuk om te doen. Zo gaven we eerder al eens 5 sterke redenen waarom hardlopen wél leuk en gezond is. Het is natuurlijk heerlijk om tijdens het lopen de vogeltjes te horen fluiten en het zonnetje op je gezicht te hebben. Toch hebben we niet altijd lekker weer in ons kikkerlandje en zijn thuisoefeningen daarbij dé oplossing. Push-ups kun je prima in de woonkamer uitvoeren.

Als je nog niet heel ervaren bent, kun je het beste de push-ups op je knieën doen. Ben je wel wat gewend? Dan is het helemaal top om de klassieke variant te doen. Allereerst ga je op de grond liggen met je gezicht naar beneden en zet je jouw handen naast je schouders.

Buig vervolgens je ellebogen. Daarna druk je jezelf omhoog met je armen tot ze gestrekt zijn en houd je rug goed recht. Laat je lichaam nu zakken totdat je kin de grond raakt. Het schema hieronder is een indicatie voor een goede spierkracht. Haal je dit niet voor jouw geslacht en leeftijd? Dan heb je een prachtig doel om naartoe te werken.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

schema-push-ups-leeftijd
Bron: https://fitforty.nl/