Media & Entertainment

Fleur Overgaag is dé nieuwe hilarische sensatie op Instagram

fleur-overgaag-instagram
Fleur Overgaag is dé nieuwste hilarische sensatie op instagram (Foto: Privé materiaal Fleur)

Als we om één iemand niet meer bijkomen is het wel nieuwkomer Fleur Overgaag. Haar Instagram account is binnen anderhalve maand gegroeid als kool. De 32-jarige blondine weet je zonder moeite een glimlach van oor tot oor te bezorgen met haar hilarische filmpjes en sketches. Wij vonden de hoogste tijd om deze topper persoonlijk aan de telefoon te spreken. 

Lachen om de filmpjes van Fleur Overgaag

Volg jij ook een paar vaste influencers waar je vrolijk van wordt? Wij hebben dat onder andere bij Laviesanne en Iris Rulkens. Nu is er weer een nieuw pareltje bijgekomen die nog weleens heel groot in ons kikkerlandje kan worden. We hebben het over de hilarische Fleur Overgaag.

We spraken met deze Amsterdammer over haar succes op Instagram. Samen met haar vriend heeft ze momenteel een een eigen bakkerij in onze hoofdstad genaamd Fort Negen. Naast het broodjes bakken en het verkopen van al die verse lekkernijen, begon het bij de blondine te kriebelen om iets te doen met comedy en sketches.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fleur Overgaag (@fleur.overgaag)

Video challenge met goede vriendin

Een hele poos geleden heeft Fleur de acteursopleiding gedaan, maar dit was op een laag pitje belandt. Samen met haar vriendin Laura Holscher bedachten de dames een soort challenge.

Ze wilden allebei een eigen kanaal beginnen en daar vanaf 8 mei iedere dag een grappige video plaatsen. Een goede stok achter de deur om daaraan een datum vast te knopen. Binnen no time ging het account van Fleur compleet door het dak. Er zaten zelfs dagen bij dat er ineens 10 duizend vrolijke nieuwe volgers bijkwamen. Kijk, daar word je zelf ook blij van.

fleur-overgaag-video

Inspiratie van Fleur uit het dagelijks leven

”Mijn inspiratie haal ik uit dingen die ik zie gebeuren op straat, mensen hoor zeggen of zie doen. Echt de dagelijkse dingen om me heen. Niet dat ik het helemaal precies nadoe hoor, maar die dingen die je dan hoort is meer een soort van observatie en die vergroot ik dan lekker uit”.  Wij denken vooral dat al die sketches zo lekker gaan omdat mensen zichzelf erin herkennen- of misschien wel stiekem die ene overdreven tante of buurvrouw.

De filmpjes van ‘moeders vroeger vs nu’ vinden wij van Womanly het meest komisch. Daarbij kunnen we zien dat moeders vroeger toch een stuk strenger waren en niet maar zomaar met de bubble teas en ipads aan kwamen zetten als je mini-me een zielig gezichtje trok. ‘Ik wil er alleen niet mee zeggen dat het ene goed is en het andere fout. Het is niet mijn doel om iets belachelijk te maken, maar gewoon om mensen te laten lachen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Womanly (@womanly_nl)

Herkend worden op straat door Instagram

Nadat haar Instagram was ontploft, werd Fleur zelfs herkend op straat. ”Laatst kwam ik een onbekende op de fiets tegen die hard naar mij riep: JIJ BENT VAN INSTAGRAM, I LOVE YOU”. Ook zitten haar DM’s gezellig vol met mega lange berichten. ”Ik had zelfs laatst een private message van een moeder die naar mij stuurde dat haar kind ziek was, maar mijn filmpje had gezien en hem en hem toen tóch naar gestuurd’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fleur Overgaag (@fleur.overgaag)

Toekomstbeeld van Fleur Overgaag

Zelf is ze overigens geen moeder, maar heeft wel ooit die wens. Wij zij benieuwd wat er dan voor grappige sketches uit komen rollen met haar eigen ervaring. Toen we vroegen hoe ze de toekomst tegemoet ziet, reageerde Fleur: ”Ja, het voelt een beetje open. Spelen in een serie of films lijken me geweldig, maar ook presenteren, columns schrijven of een podcast starten. Dream big is mijn nieuwe motto!

Het zou fantastisch zijn als ik er mijn geld mee kan verdienen. Ik word nu wel al door agencies gevraagd voor bepaalde merken en binnenkort heb ik mijn tweede interview”. Ja, je leest het goed: Womanly was de kraakverse eerste. Op het moment van tikken zit Fleur op de 97.000 volgers. Het zal ons niets verbazen als ze vanavond de 100.000 aantikt. Wat ze dan gaat doen? ”Mijn vriendin Laura mee uit eten nemen, waar het allemaal mee begon zo’n 6 weken geleden”.

fleur-overgaag-sketches

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!