Life & Health

Dit is de meeste succesvolle flirttechniek ooit volgens experts

flirttechniek-altijd-succes
Volgens experts heb je met deze flirttechniek altijd succes (afbeelding: film Sex Tape)

Single zijn is niet altijd een feestje. Om in real-life iemand aan te spreken en een date te regelen, heb je flink wat moed en een goede flirttechniek nodig. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een flinke dosis charme. En heb je eenmaal de stoute schoenen aangetrokken, wat zeg je dan om je crush voor je te winnen? Womanly schiet je graag te hulp: volgens psychologen staat één specifieke flirttechniek namelijk altijd gelijk aan succes.

Flirttechnieken getest onder studenten

Hoewel iedereen er een eigen flirttechniek op na houdt, waren onderzoekers uit Noorwegen en de VS toch benieuwd naar welke techniek nou de meest effectieve uitwerking heeft. In beide landen testen ze meer dan veertig flirttechnieken getest onder duizenden studenten. De testen werden uitgevoerd onder mensen die zowel op zoek waren naar een korte fling als naar de ware liefde.

De onderzoekers maakten onderscheid naar verbale en non-verbale technieken van flirten. Zowel fysieke gebaren als de toon en gebruikte woorden leveren verschillende resultaten op. ‘De meest effectieve flirttechniek hangt af van het geslacht en of het doel van de flirt een lange termijn- of korte termijn relatie is.’, zegt de Noorse onderzoeker Leif Edward Ottesen.

flirttechnieken-lachen-onderzoek

Meest succesvolle flirttechniek

Hoewel het succes van de gebruikte flirttechniek dus afhangt van de omstandigheden en van je geslacht, is er één flirttechniek die volgens de onderzoekers in alle situaties erg effectief is: humor. Ben je ongemakkelijk als het op flirten aankomt en weet je vaak niet wat je moet zeggen of doen? Probeer dan het ijs te breken met een grapje.

Natuurlijk is het niet altijd makkelijk om je innerlijke comedian zomaar aan te zetten. Het belangrijkste is dan ook dat je probeert om het gesprek open en vriendelijk in te gaan, en niet meteen beginnen met het plagen van je doelwit. Probeer te relaxen en vooral niet te veel je best te doen: dan komen die grapjes vanzelf.

flirttechnieken-humor

Grapjes meest aantrekkelijk

Natuurlijk kijken we bij het zoeken naar een potentiele levenspartner ook echte wel naar het uiterlijk. Maar volgens de onderzoekers blijkt de ander aan het lachen kunnen maken minstens zo aantrekkelijk voor beide geslachten als een sexy uiterlijk. Bovendien weet je zo meteen of je de perfecte liefdesmatch qua humor hebt gevonden.

Zowel de mannen als vrouwen gaven aan dat ze humor de nummer één succesvolste flirttechniek vonden. Het maakte daarbij ook niet uit of de mannen en vrouwen op zoek waren naar een levenspartner of gewoon een onschuldige flirt. Uiteraard is het wel belangrijk dat jullie elkaars humor delen. Een misplaatste grap kan dan juist weer tot een afwijzing leiden. Blijf die innerlijke comedian dus trainen!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!