Health

Floaten bij Renessence: gewichtloos een uurtje zwevend tukken

floaten-renessence-floating-sensory-deprivation
Floaten bij Renessence (Foto: Renessence)

Heerlijk relaxt baden in magnesiumzout bij de mooiste high tech wellness van Nederland, dat klinkt niet verkeerd toch? Helemaal fijn als je daar ook nog eens uitgerust thuis van komt. We hebben allemaal weleens zo’n ‘inkakkertje’ waarbij je lichaam aangeeft dat je een stapje terug moet doen. Je kunt dan natuurlijk een lekker tukkie doen, maar floaten is daarbij een snellere optie. De redactie van Womanly stapte in een heerlijk warm zoutwaterbad bij Renessence in Amsterdam en kwam weer helemaal bij. 

Floaten en andere treatments bij Renessence

Ken je dat nieuwe liedje van Nielson? ”Vanavond gaan we zweven.
Wat doen we hier beneden?”. Nou deze songtekst was vorige week op onze lijf geschreven. Want op een zonnige donderdagavond in juli mocht Womanly bij Renessence een floating treatment uitproberen. Daar keek ons lichaam al de hele week naar uit. We hadden eerder al de oxygen hydroxy therapy bij deze mooie wellness plek mogen beleven, en raakten stiekem niet uitgepraat bij elk verjaardagsfeestje over deze prachtige plek.

Zodra je bij Renessence binnenkomt ontsnap je even uit de drukke stad en je chaotische leventje. Je voelt je meteen welkom in de ‘circle of well-being’, zoals ze het hier zelf noemen. Midden in het levendige Zuidas vind je de rust van een kuuroord. Al zouden we bijna denken dat we in Bali zitten. Alle behandelingen zijn ontstaan vanuit de geest en worden onderbouwd door technologie en wetenschap. Ze zijn wetenschappelijk onderzocht om je leven te verrijken, cellen te vernieuwen en van binnenuit te verjongen.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Renessence (@renessenceworld)

Wat is floaten en sensory deprivation?

Floating Sensory deprivation, oftewel floaten laat je-zoals de naam al zegt- heerlijk gewichtloos zweven. Het bad waarin je drijft is gevuld met Epsom zout. Dit is een magnesiumrijk mineraal dat gunstig is voor je huid en onzuiverheden verwijdert. Het bad is ingesteld op jouw lichaamstemperatuur. Het eerste voetje erin zal dan ook eventjes warm aanvoelen, maar zeker niet  oncomfortabel.

Bij Renessence kun je kiezen voor een open bad of een afsluitbare bad/cabine met een deksel. Voor die tweede moet je natuurlijk niet claustrofobisch aangelegd zijn. Al kan het hengsel altijd naar boven als je dit fijn vindt. Wij kozen voor het open bad en gingen er gezellig met z’n tweetjes 60 minuten in om te ontspannen.

Renessence-floaten-wellness

Wat zijn de voordelen van floating?

De medewerker van Renessence legde ons allereerst uit wat floating precies inhoudt. Zo is het bewezen dat het een positief effect heeft op mensen die lijden aan psychische stoornissen zoals angst of een burn-out. Daarnaast verbeter je met het floaten de hersenactiviteit, concentratie, bloedcirculatie en slaapkwaliteit. Alsof dit nog niet genoeg vermindert het ook de hoge bloeddruk, chronische pijn en symptomen van menopauze.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Renessence (@renessenceworld)

Hoe gaat een floatsessie in z’n werk?

Bij Renessence is alles tot in de puntjes geregeld. Je badjas en handdoek kun je thuis laten, want die krijg je daar.  Allereerst neem je een warme douche in de kleedruimte en kies je er zelf voor om badkleding onder je badjas aan te trekken of niets eronder aan te doen. In je nakie voelt het natuurlijk het meest vrij in het water. De deur kan op slot, dus je hebt alle privacy. Wij kozen als collega’s onder elkaar voor badkleding.

Zodra je de ruimte van het bad binnenloopt, begint de ontspanning al. Naast het bad ligt er op een tafeltje een waterkan voor je klaar met een handdoek en oordopjes. Die laatste is zeker aan te raden om tijdens het floaten in te doen omdat er anders veel water in je oren komt. De eerste paar minuten is het bad verlicht en hoor je zee-geluiden. Dit verandert al snel in een geluidloze ruimte waarin het pikkedonker is.

renessence-floaten

Terugkomen als een herboren mens

De therapist van Renessence legde ons al uit dat het heel normaal is als je een soort ‘high’ gevoel ervan krijgt. Sommige mensen dromen lekker weg in het bad en anderen gaan mediteren. Het is natuurlijk aan jezelf wat je prettig vindt. Dankzij het zoute water drijf je en is kantelen niet mogelijk. Hartstikke prima dus om je ogen even te sluiten. Ben je met z’n tweetjes? Dan kan het best voorkomen dat je regelmatig even tegen elkaar aanbotst.

In het begin zorgt dit voor grappige momenten, maar opgegeven moment weet je hoe je moet liggen. Dan kan het ontspannen gaan beginnen. Tip van flip: op de rand van het bad ligt ook allemaal zout. Wij waren zo slim om hier met onze handen aan te zitten en daarmee vervolgens in onze ogen te wrijven. Moet je dus niet doen. Zorgt voor flink auw! Toen het bad een hard geluid maakte omdat hij leegliep, hadden we er eigenlijk nog geen genoeg van. Dat floaten beviel ons wel.

Heerlijke nachtrust

Slapen konden we allebei niet, maar ontspannen ging ons goed af. ‘S avonds sliepen we als een roosje. De therapie kun je overigens volgen wanneer het jou het beste uitkomt. Dit kan zijn tijdens je lunchpauze, vroeger in de ochtend of juist laat in de avond om je drukke dag ontspannen af te sluiten. Je boekt de floating sessies voor 60 minuten via de site van Renessence.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!